MUSLIN ZADOVOLJAN: Pep, hvala ti za Kolarova
Foto: Reuters

Dobija svestranog igrača

MUSLIN ZADOVOLJAN: Pep, hvala ti za Kolarova

Fudbal -

Trener Mančester sitija prekvalifikovao našeg fudbalera, pa će i Srbija ubuduće imati na raspolaganju levog štopera koji po potrebi može da igra i kao levi bek

Selektor Slavoljub Muslin nestrpljivo čeka 5. septembar i trenutak kad će na „Rajku Mitiću“ sudija označiti početak utakmice selekcija Srbije i Republike Irske.

Pobeda je imperativ jer ona donosi mnogo više od tri boda. Uspeh bi podigao raspoloženje navijačima, ali i povratio samopouzdanje ekipi, koja se juče u dobrom raspoloženju okupila u Staroj Pazovi.

Protiv Iraca u timu neće biti Aleksandra Kolarova, koji je, uprkos želji da bude s timom od prvog dana priprema, morao da ostane u Mančesteru. Verovatno je u prvom planu Pepa Gvardiole da se iskusni defanzivac dodatno uigrava na poziciji levog štopera, kad već zbog suspenzije nema pravo nastupa za reprezentaciju.

- Gvardiola nije dao dozvolu Kolarovu da nam se sad pridruži, tako da će on doći u četvrtak - priča Muslin bez trunke ljutnje prema Špancu. Naprotiv.

- Što se tiče promene pozicije Kolarova, mislim da je to odlična stvar kako za igrača tako i za reprezentaciju. On igra standardno, a ako se vratimo malo u prošlost, videćemo da smo imali velikih problema zbog neigranja naših fudbalera u klubovima. Kad igra, pojedinac stiče samopouzdanje, a zamislite kakvo je ono kod Kolarova, koji je zaslužio poverenje Gvardiole. Očekujem višestruku korist od te promene, jer na meni je da odlučim gde će biti korisniji reprezentaciji - kao bek ili štoper. Odlično je to!Pored Kolarova, ni Nemanja Matić nije na raspolaganju Muslinu za naredni meč, ali ga je Čelsi pustio da dođe.

Sreća do neba... Deca s Kosova upoznala idole
Sreća do neba... Deca s Kosova upoznala idole

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track