MUTNE RADNJE U PARTIZANU: Zečevićev kum falsifikovao dokumenta uoči izbora, kontaktirala ga policija
Foto: Dado Đilas

Pozadina privođenja u Partizanu

MUTNE RADNJE U PARTIZANU: Zečevićev kum falsifikovao dokumenta uoči izbora, kontaktirala ga policija

Fudbal -

Blizak čovek bivšeg generalnog sekretara Dragan Velanac na prljav način pokušavao da pojedincima obezbedi članske karte kako bi ušli u Skupštinu kluba iz Humske

Dragan Velanac, kum Žarka Zečevića, organizator je falsifikovanja članskih karata za zborove preko kojih se biraju članovi Skupštine Partizana, saznaje Kurir.On je dodeljivao članske karte ljudima koji nikad nisu bili članovi i na taj način obezbeđivao glasove u ovom organu kako bi u septembru izabrali novo rukovodstvo crno-belih. Sa mutnim radnjama počeli su odmah nakon što je preminuo bivši generalni sekretar Partizana Darko Grubor tako što su uzeli njegov pečat i retroaktivno učlanjivali nove članove.Uzeo godišnji odmorTako su naknadno ubačeni Dina Radosavljević, Bojan Đurić, Milorad Nikolić i mnogi drugi.Povodom ovog slučaja s Velancem je kontaktirala policija i on je juče bio na informativnom razgovoru. Čim se otvorila ova afera, Velanac je uzeo godišnji odmor, što nije praksa u klubu kada počne sezona.Takođe, istražni organi su tim povodom priveli na razgovor dve sekretarice i jednog administratora za koje se sumnja da su obavili falsifikovanje u mandatu prethodne uprave. Ipak, još se ne zna dokle je stigla istraga i ko će još biti priveden na informativni razgovor zbog muljanja u klubu. Saznajemo da je direktor Partizana Miloš Vazura pre dve večeri u SC Teleoptik vršio pritisak na sekretarice da promene iskaz.Isti receptInače, na identičan način, ubacivanjem novih članova u zborove uoči Skupštine, a na inicijativu Žarka Zečevića, pre skoro dve godine je na čelo kluba iz Humske došao Zoran Popović, a srušen je Dragan Đurić.

ZakopčanVELANAC: NEĆU NIŠTA DA KOMENTARIŠEMPosle saznanja da je Dragan Velanac, kum Žarka Zečevića, učestvovao u organizovanju falsifikovanja članskih knjižica, Kurir je stupio u kontakt sa njim, ali on nije hteo da kaže ništa konkretno.- Nemam komentar - kratko je odgovorio Velanac, koji se nalazi na godišnjem odmoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track