Narkomani će nam ubiti fudbalere!
Foto: Sasa Pavlic

Mirko Poledica traži zaštitu igrača od napada huligana

Narkomani će nam ubiti fudbalere!

Fudbal -
Povodom udaranja Vuka Sotirovića u Kragujevcu, sindikalni vođa poziva državu i klubove da sačuvaju momke koji igraju bez plate

Predsednik sindikata Nezavisnost Mirko Poledica tvrdi da posle fizičkog napada huligana na igrača kragujevačkog Radničkog Vuka Sotirovića srpski fudbal klizi ka incidentu s tragičnim posledicama.- Krajnje je vreme da se i država ozbiljnije pozabavi rešavanjem pitanja huliganstva, jer ovo što se događa u Srbiji ne postoji ni u jednoj drugoj zemlji na planeti - kaže Poledica za Kurir.Teški usloviZaštitnik srpskih fudbalera apeluje da se nešto pod hitno uradi kako se ne bi dogodila tragedija.- Igrači nisu plaćeni, žive i treniraju u uslovima velike nemaštine i na sve to još su postali i meta huligana. Voleo bih da se varam, ali jednog dana će neki narkoman ući u svlačionicu s nožem i doživećemo strašnu tragediju. Zar treba da nam se ona dogodi pa da shvatimo kome su prepušteni igrači - pita se Poledica.Sramota klubaBorac za zaštitu prava igrača ne može da se načudi ponašanju uprave Radničkog i trenera Neška Milovanovića.- Radnički je povodom štrajka ekipe izdao saopštenje u kojem doslovce piše „s obzirom na situaciju na tabeli, očekivano bi bilo da štrajkuju članovi Upravnog odbora i navijači“. Gde još to ima? Sramotno se poigravaju s momcima koji mesecima nisu plaćeni, a koje su oni doveli u klub - čudi se Poledica i za kraj ističe da ga je najviše razočarao trener Kragujevčana:- Posle udaranja Sotirovića, umesto da osude incident i huligana, oni staju na stranu nasilnika, kako uprava, tako i moj nekadašnji saigrač Neško Milovanović. Ne mogu da prepoznam čoveka koji u igračkim danima nikad nije želeo da prećuti nepravdu - zaključio je Poledica.Huliganski pir u srpskom fudbalu traje već više od decenije

Mart 2002.PRVO ŠAMARANJE NA MARAKANINavijači Crvene zvezde maskirani su upali na trening svoje ekipe, a najdeblji kraj izvukao je Branko Bošković. Tim je vodio trener Zoran Filipović, a predsednik je bio Dragan Džajić. Posledice ovog prepada osetili su Leo Lerinc i Mile Aćimović.

Avgust 2008.KOROMAN DRUGA ŽRTVAOgnjen Koroman na treningu pred utakmicu s Apoelom dobio je šamar od navijača koji su došli da razgovaraju s fudbalerima, nezadovoljni njihovom igrom u domaćem prvenstvu.

Decembar 2008.„LEKCIJA“ DIJARI ZBOG MUZIKEGrupa navijača Partizana ušla je u autobus igrača tog kluba nezadovoljna remijem u Novom Sadu. Grobari su tom prilikom nasilno skinuli slušalice s glave Laminu Dijari, jer Senegalac nije imao želju da sluša njihove pridike.

Mart 2013.NAVIJAČI PARTIZANA TUKLI I DETEHuligan je ošamario 19-godišnjeg Lazara Markovića na atletskoj stazi stadiona u Humskoj posle utakmice između Partizana i Slobode. Policija nije reagovala, a ni klub ni Partizanov prvotimac nisu podneli krivičnu prijavu.

Avgust 2013.ŠĆEPOVIĆ „PREDAO“ TRAKU KIMIJUVođa navijača Partizana Kimi Radosavljević ušao je na teren posle eliminacije crno-belih iz kvalifikacija za Ligu šampiona i s ruke Marka Šćepovića skinuo kapitensku traku. Ubrzo posle tog čina Šćepović je napustio klub potpisavši pristupnicu za Olimpijakos.

Oktobar 2013.ŠAMPONI U AUTOMOBILIMANa parkingu ispred svlačionica fudbalerima Crvene zvezde razbijena su stakla na automobilima. U svaka kola ubačen je šampon, što je bila poruka navijača na medijske istupe pojedinih igrača koji su se žalili da rukovodstvo kluba nije sposobno da obezbedi ni osnovna sredstva za higijenu.

Kragujevac danasRODITELJI ŠALJU PARE IGRAČIMADokle su došli igrači Radničkog nakon višemesečnog kašnjenja plata, najbolje svedoči situacija u kojoj se nalazi omladinski reprezentativac Crne Gore Željko Vilotijević. Od izvora Kurira saznali smo da je Vilotijević čekao uplatu novca od roditelja kako bi kupio kartu do Nikšića.Nikome u timu nije lako, ali se svi nadamo da će na proleće biti bolje. Ne bih komentarisao te priče iako priznajem da sam imao finansijsku pomoć roditelja u poslednje vreme - rekao je Vilotijević, bivši omladinac Čelika iz Nikšića.Radnički 1923IZOLOVAN SLUČAJPo završetku sastanka, nakon izlaska šefa i ostatka stručnog štaba i navijača, jedan od navijača se zadržao u svlačionici, gde je došlo do žustre verbalne rasprave između njega i igrača Vuka Sotirovića, ali i do fizičkog kontakta - navijač je udario igrača u predelu lica. Do sada između igrača i navijača nije bilo incidenata ovog tipa, tako da smatramo da je ovo izolovan slučaj - poručili su Kragujevčani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track