NAVIJAČKE IGRICE TOKOM IZBORA: Figo i Ronaldo glasali za predsednika Barselone

NAVIJAČKE IGRICE TOKOM IZBORA: Figo i Ronaldo glasali za predsednika Barselone

Fudbal -
Figo je nekada igrao za Barselonu, ali je postao omražen navijačima prelaskom u Real, za koji nastupa i Ronaldo

Predsednik Barselone Josep Marija Bartomeu ponovo je izabran na tu funkciju. Predsednički izbori u Barseloni održani su u subotu, a na glasanju su se pojavili navijači obučeni u dresove Luisa Figa i Kristijana Ronalda.Figo je nekada igrao za Barselonu, ali je postao omražen navijačima prelaskom u Real, a mnogi se sećaju i incidenta kada je ispred njega tokom "El Klasika" bačena svinjska glava. I Ronaldo se, takođe, nalazi na ‘crnoj listi’, jer igra za ‘kraljevski klub’, a razlog zašto su se dvojica navijača pojavila u njihovom dresu je jednostavan – opklada.

“Izvinite, ali sam morao da dođem i glasam u ovom dresu, od kojeg sam dobio osip. Izvinjavam se, ali je to zbog izgubljene opklade”, rekao je jedan navijač Barselone.

Barcelona member David Moreta wore the Figo shirt to the election due to losing a bet to friends. [MD] pic.twitter.com/fYIrSsRSVm

— The Catalan Giant (@TheCatalanGiant) July 18, 2015

Bartomeu će još šest godina biti na čelu katalonskog kluba, zahvaljujući tome što je pobedio bivšeg čelnika Barselone Đoana Laportu. Na mestu predsednika Bartomeu je bio od januara prošle godine kada je preuzeo funkciju od Sandra Rosela, koji je podneo ostavku posle skandala vezanog za transfer Nejmara iz Santosa.

Za Bartomeua se očekivalo da će pobediti u predsedničkim izborima, ali je mnoge iznenadila razlika između njega i drugih kandidata. Bartomeu je osvojio 54,63 odsto glasova članova kluba i navijača, ispred Laporte sa 33,03 odsto i ostalih kandidata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track