NEMANJA MATIĆ: Pobeda nad Portugalom za neophodno samopouzdanje
Foto: Fonet

Ima jasan cilj

NEMANJA MATIĆ: Pobeda nad Portugalom za neophodno samopouzdanje

Fudbal -
Ova utakmica ništa neće rešiti, ali je veoma bitno da sebi dokažemo da možemo da igramo dobro. Portugal je odlična ekipa i biće veliki izazov, kaže srpski fudbaler

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić rekao je da je ekipi potrebna pobeda protiv Portugala u meču koji nema takmičarski značaj, da bi sebi dokazala da može da igra dobro. "Ova utakmica ništa neće rešiti, ali je veoma bitno da sebi dokažemo da možemo da igramo dobro. Portugal je odlična ekipa i biće veliki izazov. Neophodno nam je da dobijemo samopouzdanje pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo", rekao je Matić na konferenciji za novinare u Beogradu. Srbija će u nedelju dočekati Portugal u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo. Utakmica neće imati rezultatski značaj.

Srbija odavno nema šansu za plasman na kontinentalni šampionat, dok je Portugal obezbedio prvo mesto u Grupi I. Portugal će igrati oslabljen, bez Kristijana Ronalda i još nekih standardnih prvotimaca, a Matić je ocenio da to neće biti olakšavajuća okolnost za Srbiju. "Šansu će dobiti neki koji nisu dosad, želeće da se dokažu, tražiće priliku da se pokažu u što boljem svetlu. Ne smatram da će izostanak nekog igrača uticati na njihovu igru", kazao je Matić. Kada je reč o Kristijanu Ronaldu,

Matić je rekao da je on jedan od najboljih fudbalera sveta.

"Ronaldovo neigranje je plus za nas, jednom sam igrao protiv njega i to je bilo odlično iskustvo. I mi ćemo igrati bez našeg kapitena Branislava Ivanovića, tako da smo tu 1:1", rekao je Matić.

Portugalske novinare je zanimalo Matićevo mišljenje o šansama njihove reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

"Portugalski igrači igraju u najjačim svetskim klubovima i imaju šanse. U četiri ili pet ekipa su koje će biti favoriti za titulu", kazao je Matić.

Matić je u Albaniji zamenjen zbog povrede, a sutra će biti odlučeno da li će nastupiti u narednom susretu.

"Bio sam na terapijama i šanse su polovične da ću igrati protiv Portugala", naveo je Matić.

Utakmica će se igrati u nedelju od 18.00 na stadionu Partizana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track