NENAD MILIJAŠ: U Kini gazde ne štede novac!
Foto: Saša Pavlić

Bivši igrač Zveude o obećanoj zemlji

NENAD MILIJAŠ: U Kini gazde ne štede novac!

Fudbal -
Vrti se mnogo novca, onda ne treba ni da čudi što ovde dolaze igračke veličine poput Lavecija, Žervinja, Džeksona Martineza, tvrdi fudbaler drugoligaša Nej Mongola

Kina je bila pravi izbor za Nenada Milijaša. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde uveo je Hebej u elitnu diviziju, a ove sezone isto će pokušati da uradi i sa ekipom Nei Mongol Džongju.U novom klubu predstavljen je kao zvezda, a do zacrtanog cilja neće biti lako stići.- Doveden sam kao veliko pojačanje. Imao sam odličnu sezonu u Hebeju. Pokušaću da pomognem i odigram što bolje, da ispunim sve ono što se od mene očekuje. U Drugoj ligi Kine paklena je konkurencija. Biće teško doći do elite jer mnogi klubovi žele isto. Dva kluba koja su ispala, Dalijen Peking i Tjencin, nadaju se ekspresnom povratku, a iste ambicije ima još šest klubova.U novembru prošle godine Nenad Milijaš postao je otac. Supruga Ksenija rodila je Lazara i Vasilija.- Meni je lepo u Kini, mislim samo na fudbal, ali mi nedostaje porodica. Kad bude počinjalo prvenstvo, imam dogovor sa suprugom da ona i sinovi dođu čim se smestim i napravim uslove za život pošto su dečaci još mali. Jedva čekam da mi se pridruže jer mi je bez njih mnogo teško.Kinezi ne štede novac, ove zime došao je veliki broj priznatih imena iz Evrope.- Kinezi pokušavaju da promovišu svoj fudbal i sigurno je da će im velika imena u tome pomoći. Novca ima mnogo, gazde ne štede, a sam podatak da je potrošeno više novca nego u Evropi sve govori. Zato ovde i dolaze igrači poput Lavecija, Žervinja, Žoa, Tešeire, Ðana, Paulinja, Džeksona Martineza, Kejhila...I u dalekoj Kini, dok je na pripremama sa svojim timom, prati Crvenu zvezdu, klub za koji je igrao u dva navrata. Pričalo se o povratku, ali se on nije desio.- Nije bilo vreme da se vratim u Zvezdu, mada mi je prijalo što me je klub zvao. Crvena zvezda je moja kuća i klubu želim da se dokopa Lige šampiona, jer će to biti velika stvar ne samo za klub već i za državu. Mnogo poštujem trenera i mislim da je Grof Božović najzaslužniji za ove rezultate. Pričalo se da ću se vratiti kao funkcioner u klub, ali ja to nikada nisam rekao.Derbi, 150. po redu, pripao je Crvenoj zvezdi.- Očekivao sam pobedu. Svaka čast momcima na tolikoj bodovnoj razlici. To istorija ne pamti. Voleo bih da obore sve rekorde koji su pred njima. Sad mogu mirno da se spremaju i uigravaju za Evropu - zaključio je Milijaš.

Omiljena igraBRAVO ZA FUTSALERENenad Milijaš je poznat kao čovek koji u slobodno vreme igra mali fudbal:- Gledao sam polufinala na EP u futsalu. Srbija, Beograd i Arena bili su pravi domaćini i zadivili smo UEFA. Mislim da su naši momci odigrali savršeno, nema veze što nisu uzeli medalju. Inače, futsal obožavam i igram ga kad god imam priliku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track