NESTVARNA CENA: Jedan Mesi vredi ko cela Srbija!
Foto: Reuters

Građani kupuju najboljeg

NESTVARNA CENA: Jedan Mesi vredi ko cela Srbija!

Fudbal -
Mančester siti spreman da Barseloni plati više od 150 miliona evra, dok je kompletan tim „orlova“ procenjen na 178 miliona

Najbolji fudbaler današnjice Lionel Mesi za neverovatnu novčanu sumu od 150 miliona evra prelazi iz Barselone u Mančester siti, a prema tvrdnjama engleskih i španskih medija, godišnje će zarađivati nezamislivih 60 miliona evra.Argentinac će tako postati najplaćeniji fudbaler svih vremena, jer će transfer Gereta Bejla iz Totenhema u Real Madrid biti premašen za čak 50 miliona, a i njegova lična primanja će biti astronomska.Poređenja radi, najplaćeniji srpski fudbaler trenutno je Nemanja Matić, koji u Čelsiju ima nedeljnu platu od 70.000 funti, što je oko 100.000 evra, a Mesi će dnevno primati 64.000 evra više od toga. To praktično znači da će za samo 30 dana Argentinac zaraditi 200.000 evra više u odnosu na Matićevu godišnju platu.

Uz to, čelnici katalonskog kluba navodno neće insistirati na otkupnoj klauzuli od 300.000.000 evra, budući da sam igrač insistira da napusti Nou kamp nezadovoljan odnosom rukovodstva Barse prema njemu. Mediji u Španiji ističu da je glavni problem činjenica da u klubu kao prioritet postavljaju produžetak saradnje s Nejmarom, što je Mesi protumačio kao manjak poštovanja, ali razlog je i to što je u Španiji pokrenut postupak protiv Argentinca zbog utaje poreza.

Drim-timSTIŽE I PEP, PLATA 15 MILIONA EVRAPrema pisanju nemačkih i engleskih medija, u Mančester siti stiže i aktuelni trener Bajerna Pep Gvardiola, kome ugovor s Bavarcima ističe u junu naredne godine, a već je nagovešteno da će napustiti Alijanc arenu. Iako zvaničnih potvrda nema, spominje se da će Španac postati najplaćeniji trener u istoriji, a to znači da će godišnje zarađivati više od 13,8 miliona evra, koliko trenutno prima Portugalac Žoze Murinjo u Čelsiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track