NEVEN SUBOTIĆ IDE POD NOŽ: Fudbaler na operaciji zbog koje može da završi karijeru
Foto: AP

Ozbiljni zdravstveni problemi srpskog fudbalera

NEVEN SUBOTIĆ IDE POD NOŽ: Fudbaler na operaciji zbog koje može da završi karijeru

Fudbal -

Fudbaler Dortmunda zbog tromboze ruke moraće na operaciju, a posle toga ga čeka šestomesečna pauza

Srpski fudbaler Neven Subotić (27) mogao bi da prekine karijeru zbog tromboze!Defanzivac Borusije iz Dortmunda bio je nadomak prelaska u engleski Midlzbro kada su lekari stopirali transfer vredan deset miliona evra. Za sada je sigurno da Nevena Subotića čeka operacija rebra koja bi trebalo da otkloni pritisak na arteriju i problem tromboze ruke s kojom je imao problema prethodnih meseci. Srbina čeka pauza od šest meseci, a nemački lekari smatraju da bi Subotić trebalo da nastavi karijeru, ali se suzdržavaju bilo kakvih prognoza.Tromboza može biti opasna za život ukoliko se ne otkloni i zato je potrebno što pre uraditi operaciju. Posle može doći do plućne embolije, odnosno do začepljenja krvnog suda u plućima. Subotić se pre nekoliko dana oglasio preko svog Fejsbuk profila, gde je objavio da će uskoro biti operisan i da će dati 100 odsto sebe da se na teren vrati još jači.- Ja sam u kolima na putu... Treba lekari da mi pojasne neke stvari u vezi sa svim. Izvinite. Nemam vremena za razgovor - rekao je Subotić nemačkom Bildu, a novinar opisuje da je po glasu mogao da razazna da je Srbin bio utučen i zabrinut.Čuveni nemački lekar, kardiovaskularni hirurg Peter Bibertaler, koji je izveo nekoliko operacija gde je problem bila tromboza, komentarisao je Subotićev slučaj.- Tromboza profesionalnom sportisti može da napravi velike probleme. Najveći problem je gubitak tečnosti tokom aktivnosti, čime se pogoršava protok krvi, a uvećana masa mišića pravi pritisak na vene. Smatram da će Subotić moći da igra na najvišem nivou posle operacije i šestomesečne pauze. Dobiće sredstva koja će mu razrediti krv i pomoći da se ukloni tromboza - poručio je doktor Bibertaler.

Ima lekaDIREKTORKA POBEDILA TROMBOZUIdentičan problem kao Neven Subotić imala je direktorka marketinga Mančester junajteda Danijela Jalop. Ona je bivša atletičarka.- Svakodnevni odlasci u teretanu i treninzi mogli su da me ubiju! Uvek sam bila fit i stalno sam bila u treningu. To je jednostavno bio moj život. Nisam mogla ni da zamislim da će ovako nešto snaći. Imala sam sreće da je sve na vreme otkriveno i da je operacija uspela - rekla je Danijela.

ReprezentacijaANTARIN PROIZVODNeven Subotić je odlučio da igra za reprezentaciju Srbije na nagovor bivšeg selektora Radomira Antića 2009. godine, kada je i debitovao u crvenom dresu 28. marta protiv Rumunije (3:2) u Konstanci. Imao je tada pravo da bira hoće li igrati za Nemačku ili SAD. Igrao je na SP u Južnoj Africi, upisavši do sada 36 utakmica za Srbiju. Kod Siniše Mihajlovića je sedeo na klupi, pa je zatražio od selektora pauzu, dok se selektorima Diku Advokatu i Radovanu Ćurčiću zahvaljivao na pozivima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track