NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA Fudbaler koji je nekada PREBIJAO saigrače na terenu danas u trci za OSKARA
Foto: Printskrin / You Tube

Osvaja Holivud

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA Fudbaler koji je nekada PREBIJAO saigrače na terenu danas u trci za OSKARA

Fudbal -

Velšanin Vini Džons važio je za najbrutalnijeg fudbalera koji je kročio na travnatu podlogu, a po završetku igračke karijere posvetio se glumi!

Ovaj, od mnogih etiketiran kao veoma nezgodan fudbaler, u svojoj karijeri je igrao za Vimbldon, Leds, Šefild, Čelzi, ali bio i kapiten reprezentacije Velsa za koju je upisao tek osam nastupa.

Ali ono po čemu je ostao upamćen jesu izuzetno gruba igra i nasilno ponašanje. Zato i ne čudi nadimak tima Vimbldona "Ludi gangsteri" koji je do prvog trofeja u istoriji kluba došao 1988. godine vrlo prljavom igrom. Pogađate, u grubosti je prednjačio upravo Vini.

Karijera 'najbrutalnijeg fudbalera' trajala je 15 godina, a za nekoga koga ne karakteriše fer-plej na terenu zaradio je svega 12 crvenih kartona.

Ostaća upamćeni ispadi "nervoznog Vinija" u kojima je saigračima pretio da će im 'odgristi uvo', ili skandalozni potez kada je protivničkog fudbalera uhvatio za testise ne bi li ga 'onesposobio' da nastavi utamicu.

Rekorder je kada je sviranje crvenog kartona u pitanju - uspeo je da ga dobije već u prvoj sekundi meča. Kasnije je u autobiografiji opisao sporne grube situacije.

"Taj momenat je bio žestok. Mnogo rano sam podivljao, ali nije bilo toliko 'krvavo' koliko ja umem to da napravim", objasnio je Vini, koji je izbacio kompilaciju grubosti kojima bi neki budući fudbaleri mogli da se posluže. Sporni dokumentarac je zabranjen a Vini propisno kažnjen zbog 'neadekvatnog' materijala.

Na radost svojih protivnika batalio je fudbal i odlučio da svoj životni put nastavi u - Holivudu!

Odigrao je niz zapaženih uloga, a ovaj neškolovani glumac dosad je snimio preko 30 filmova.

Legendarni retitelj Gaj Riči uglavnom ga angažuje za uloge grubijana, jer se svojom snagom i izgledom odlično uklapa u takve likove.

Čeka ga još mnogo uloga, a Vini uvliko cilja na Oskara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track