NIJE SVE U PARAMA: Roditelji srpskom reprezentativcu ne daju da ide u Dinamo iz Zagreba
Foto: Profimedia

Zagrepčani potvrdili interes za Srbina

NIJE SVE U PARAMA: Roditelji srpskom reprezentativcu ne daju da ide u Dinamo iz Zagreba

Fudbal -

Majka i otac Nemanje Maksimovića poreklom su iz Krajine ili Republike Srpske i ne bi voleli da im sin igra u Hrvatskoj, otkriva prvi saradnik Zdravka Mamića

Kapiten zlatne generacije „orlića“ i svetskih šampiona sa Novog Zelanda Nemanja Maksimović na pragu je potpisa za Dinamo, potvrdio je Kuriru visoki čelnik ovog zagrebačkog kluba.Gazda „modrih“ Zdravko Mamić opasno je zagrizao za nekadašnjeg polaznika omladinske škole Crvene zvezde. Dogovor sa Astanom je već postignut, ni mladi fudbaler nema ništa protiv da se preseli u Zagreb, ali do konačnog dogovora još nije došlo jer roditelji Nemanje Maksimovića ne žele da im sin pređe u Dinamo.- Kako bismo mi u Zagrebu rekli, Nemanja i Dinamo su u postupku. Sviđa nam se, a kada je tako, gazda Zdravko Mamić ne pita koliko košta. Pričali smo sa Maksimovićem, on bi da dođe, ali njegovi roditelji koče stvar. Oni su poreklom iz Krajine ili Republike Srpske - otkriva za Kurir čelnik Dinama i prvi saradnik Zdravka Mamića koji je insistirao na anonimnosti, a potom dodaje:- Nismo odustali od Nemanje. Garantujem da bi Maksimović za samo godinu dana provedenih u Dinamu vredeo najmanje 17 miliona evra, a to je novac za koji mi prodajemo mlade igrače u Evropu. Igraćemo Ligu šampiona. Utakmice protiv Juventusa, Sevilje i Liona garantuju mu da će biti na oku skauta najvećih klubova. Na njemu je da odluči.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

S obzirom na trenutno zategnute odnose između Srbije i Hrvatske, sasvim je razumljivo što roditelji mladog fudbalera nisu za odlazak njihovog sina u Zagreb.- Ako vam kažem da je Maksimovićev vršnjak Petar Stojanović takođe Srbin koji igra za Dinamo i da mu ne fali dlaka s glave, onda je valjda jasno da ni Nemanja ni njegovi roditelji ne bi trebalo da brinu za njegovu bezbednost u Zagrebu. Stojanović ima slovenački pasoš, došao je iz Maribora, ali jeste Srbin i budućnost Dinama.Zagrebački klub spreman je da Astani plati tri miliona evra za Nemanju Maksimovića, koliko je za njega nudio i moskovski Spartak.- Posao sa Maksimovićem trebalo je da bude završen pre deset dana, ali se to nekako oteglo. Imao bi veliku platu u Dinamu, negde između 700.000 i 800.000 evra godišnje - otkrio je prvi saradnik Zdravka Mamića.

Dobre vezeFSS I NSH KAO BRAĆADinamo uskoro treba da počne da gradi novi stadion kapaciteta 60.000 mesta, a sagovornik Kurira tvrdi da hrvatski fudbalski radnici najbolje odnose imaju baš sa ljudima iz FS Srbije, i to decenijama unazad.- Fudbalske veze između Hrvatske i Srbije su izvanredne. To nema veze sa politikom. Kad god nam je potrebna pomoć, ljudi iz FSS su nam uvek izlazili rado u susret, a isto je i sa naše strane. Vidi se to najbolje po saradnji na forumima UEFA - kazao je čelnik Dinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track