NIKO KAO RONALDO: Portugalac izabran za najboljeg fudbalera Evrope
Foto: Reuters

Sada i zvanično

NIKO KAO RONALDO: Portugalac izabran za najboljeg fudbalera Evrope

Fudbal -

Portugalac Kristijano Ronaldo trijumfovao je u konkurenciji igrača Real Madrida, Gereta Bejla i Antoana Grizmana iz madridskog Atletika u izboru za najboljeg fudbalera Evrope.

"Ovo je bila posebna godina za mene. Postao sam prvak Evrope sa Portugalom, osvojio 'Desimu' sa Realom. Hvala saigračima i svima koji su doprineli tim uspesima", rekao je Ronaldo, prre proglašenja, a zatim primajući nagradu istakao:

"Izgubio si dva finala, a zaslužio si ovu nagradu", rekao je Ronaldo obraćajući se Grizmanu.

Upravo je Ronaldo sa Realom, a zatim i sa reprezentacijom Portugala bio koban za Grizmanov Atletiko i nacionalni tim Francuske u finalima Lige šampiona i EVRO 2016.

Ronaldo je i klupski i reprezentativni prvak Evrope. Bejl je, takođe, osvojio Ligu šampiona sa Realom i odlično igrao za nacionalni tim Velsa na EVRO 2016, a Grizman je bio učesnik finala i Lige ša,piona i Evropskog prvenstva, čiji je bio prvi strelac.

UEFA je još ranije objavila da je fudbaler Barselone Lionel Mesi, posle drugog kruga glasanja, završio na petom mestu, iza saigrača Luisa Suareza. Iza dvojca Barselone su Đanluiđi Bufon, Pepe, Manuel Nojer, Toni Kros i Tomas Miler.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track