Niša Saveljić: Srbija konačno na pravom putu
Foto: Dado Đilas

Niša Saveljić sa „orlovima“ u San Dijegu

Niša Saveljić: Srbija konačno na pravom putu

Fudbal -

Posao Dok pokušava da izgradi trenersku karijeru u Americi, legendarni fudbaler Partizana posetio Muslina i ostatak ekspedicije Fudbalskog saveza Srbije uoči meča sa SAD

Gde je i šta radi Niša Saveljić? Eno ga u Americi, traži trenerski angažman!Bivši jugoslovenski reprezentativac i legendarni fudbaler Partizana družio se s ekspedicijom „orlova“ u San Dijegu, dok pokušava da izgradi trenersku karijeru.- Sigurnim koracima ka Svetskom prvenstvu u Rusiji! Sjajan ambijent, struka, igrači... Konačno na pravom putu - napisao je Saveljić uz fotografiju sa Slavoljubom Muslinom, Zoranom Filipovićem, Goranom Đorovićem, Mladenom Krstajićem, Sašom Ilićem...A kakve su ambicije i planovi crnogorskog stručnjaka?- Posle tromesečnog boravka u Orlandu, kod prijatelja Nikole Čičića, koji je sjajni košarkaški trener u srednjoj školi, moji dalji planovi vezani su za Vašington, gde ću čekati dobijanje potrebne radne dozvole. Seminar koji je ovih dana održan u Los Anđelesu za trenere i ljude iz sveta biznisa pokazao je šta Amerikanci žele u budućnosti. Siguran sam da će uspeti u velikim planovima s reprezentacijom i klubovima, a verujem i da ću ja postizati vrhunske rezultate - rekao je Saveljić, a prenose mediji u Crnoj Gori.- Usled osećaja zasićenosti profesionalnim igranjem, napravio sam brejk, slušao osećaj i pratio sopstveni senzibilitet. Osećaj mi je rekao da se u FSS prijavim za polaganje A licence. Predavači su bili sjajni, tako da sam s ostalim kolegama imao šta da naučim i usavršim poimanje savremenog fudbala. Kontakti u Francuskoj i SAD iz dana u dan napreduju, tako da ću u budućnosti biti fokusiran na te dve zemlje - dodao je slavni fudbaler.Iako je fudbal, odnosno soker, kako ga Amerikanci zovu u SAD, po popularnosti daleko iza američkog fudbala, bejzbola, košarke i hokeja, Saveljić ima veliku želju da radi tamo.- Vidim sebe kao trenera u SAD. Na početku mi neće smetati da radim s mladima, pošto je plan da radim s Nenadom Vilotijevićem, koji ima školu, a ujedno je trener devojčica do 16 godina. Imamo plan da napravimo jednu zdravu i dugoročnu viziju temeljnog rada dečaka i devojčica - poručio je Saveljić.

Uređena zemljaU AMERICI NEMA POLITIKE U SPORTUPolitika i sport nerazdvojne su komponente u većini evropskih zemalja, ali prema Saveljićevim rečima, takva situacija nije u Americi, i to je ono što ga najviše privlači:- Amerika me dodatno motiviše da napravim nešto ovde, jer je sport sve. Nije kao u većini zemalja marginalizovan i pomešan s politikom. Po zakonu SAD imam velike prednosti kao vrhunski sportista i kao budući trener te privilegije iskoristim.

Konstantin Radulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track