NOVE MUKE: Zvezda ispada s mape Evrope
Foto: Saša Poavlić

Crveno-beli kreću na put dug 4.427 km

NOVE MUKE: Zvezda ispada s mape Evrope

Fudbal -
Bez treninga u Kazahstanu: Klub s Marakane usred besparice morao da izdvoji 80.000 evra za čarter-let za Almati, gde će Grofova četa sutra (16.00) juriti minus od dva gola Kairata

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović otkrio je da fudbaleri neće imati trening u Kazahstanu posle sedmočasovnog leta kako bi izbegli džet-leg. Poučen iskustvom iz Rusije, fudbalski stručnjak je odlučio da odigra na sve ili ništa protiv Kairata, nakon poraza u Beogradu od 0:2. Crveno-beli revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Kairata igraju sutra u Almatiju od 16 časova po srpskom vremenu.

Skuplja dara nego mera... Toliki put, a rezultata nema
Skuplja dara nego mera... Toliki put, a rezultata nema

Miodrag Božović veruje da će njegovi igrači imati dovoljno vremena da se odmore posle napornog puta kako bi se suprotstavili Kazahstancima, koji imaju veliki broj utakmica u nogama.- Napravili smo najbolju moguću soluciju za daleki put. I oni su mnogo putovali, tako da ne vidim da će to biti veliki problem. Treniraćemo pred odlazak na aerodrom. Radio sam osam godina u Rusiji, leteo 11 sati za Habarovsk i Vladivostok. Tamo ne gledate teren, već čim dođete, dobro se odmorite i izađete na utakmicu kako vas ne bi uhvatio džet-leg - rekao je Grof, a onda je u svom šaljivom stilu dodao:- Nema šta da se upoznajemo s terenom. Mislim da je fudbalski...Potom je trener Crvene zvezde analizirao igru svog, ali i protivničkog tima posle prvog meča.- Šanse su nam manje nego pre prve utakmice, ali dok god postoji prilika, mi ćemo se boriti. Igrali smo s igračem manje 90 minuta i nismo videli ni njihovu ni našu pravu snagu. Ostao je utisak da nas nisu razvalili. Mi smo bili ti koji su imali veći posed lopte i više dobijenih duela. Imaju brze igrače i bolje se osećaju kad igraju na kontru. Ubeđen sam da neće krenuti svom silom na nas.

Podrška navijačaDelije na treninguNavijači Crvene zvezde pesmom su ispratili fudbalere na jučerašnjem večernjem treningu koji je održan na pomoćnom terenu stadiona „Rajko Mitić“. Delije su odlučile da pruže podršku treneru Grofu Božoviću i igračima pred odlazak u Kazahstan. Određeni broj navijača, nešto više od 20, naći će se u avionu, pa će Crvena zvezda imati podršku svojih fanova na stadionu Central, koji ima kapacitet od 23.804 mesta.

Prpa, batoPETAR ORLANDIĆ STRAHUJE OD LETACentarfor Crvene zvezde Petar Orlandić ima određenu dozu straha od višesatnog leta avionom.- Nije mi rekao da neće putovati. Mogu da ga razumem. Što više letim, i ja osećam sve veći strah - našalio se trener Božović.Najstroža kaznaPENALI SE ŠUTIRAJU GLAVOM, A NE NOGOMMiodrag Božović je otkrio da njegovi fudbaleri nisu vežbali izvođenje jedanaesteraca u slučaju da posle produžetaka bude 2:0 za Crvenu zvezdu:- Ne vežbam penale kao trener. Oni se ne šutiraju nogom, već glavom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track