OČINSKI POTEZ: Grof dao 18.000 evra igračima!
Foto: Saša Pavelić

Kad nema plata

OČINSKI POTEZ: Grof dao 18.000 evra igračima!

Fudbal -
Božović posle meča sa OFK iz svog džepa izvadio novac i podelio onima koji su bili u protokolu

Miodrag Grof Božović je iz svog džepa sa po 1.000 evra nagradio fudbalere Crvene zvezde za trijumf protiv OFK Beograda u prošlom kolu Superlige Srbije.Ukupno je Grof u subotu iskeširao 18.000 evra igračima, jer ih je toliko bilo u zvaničnom protokolu (prvi tim i rezerve). Trener crveno-belih, koji je za kratko vreme postao omiljena ličnost među igračima i navijačima nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta, nije želeo da sa ovim podatkom izlazi u javnost, ali je Kurir preko više nezavisnih izvora došao do ove informacije.Pobedonosna serija- Grof je svakog igrača koji je bio u protokolu u meču protiv OFK Beograda nagradio je sa 1.000 evra svojih para. Oni koji ga poznaju mogli su i da pretpostave da će to i uraditi, jer igrače nikad nije ostavio na cedilu - rekao je izvor Kurira dobro upućen u dešavanja na Marakani.Fudbaleri i stručni štab već dva meseca nisu primili plate i premije, a Grof je pred utakmicu sa OFK Beogradom upozorio javnost da je klub pred gašenjem i da sve ne funkcioniše onako kako mu je obećano kad je došao na Marakanu. Zvezda sada ima seriju od 13 pobeda u domaćem prvenstvu, ukupno 14 ako se računa i trijumf u Kupu.Baš zbog toga Božović je najviše ljut. Kad je tokom leta dolazio u Crvenu zvezdu, tražio je garancije da će klub finansijski biti obezbeđen, da će igrači na vreme primati plate, a on imati slobodu da skautira i spremi ekipu za Ligu šampiona. Uz direktora Zvezdana Terzića, trener Grof Božović je najzaslužniji što dvojica kapitalaca Marko Grujić i Aleksandar Katai ne žele da napuste klub pre ostvarenja zajedničkog cilja, a to je pokušaj ulaska u Ligu šampiona.Liga šampiona- Grof je stvorio takvu hemiju među igračima kakva se ne pamti još od Barija i Tokija. Fudbaleri, stručni štab i uprava imaju poverenje jedni u druge, sve u cilju da u neokrnjenom sastavu i uz nekoliko pojačanja na zimu i leto stignu do Lige šampiona - zaključio je naš izvor.

Zvezdaški osećajI PROSINEČKI DAVAO PAREMiodrag Grof Božović nije prvi trener koji je iz svog džepa pomagao fudbalerima Crvene zvezde. To je pre četiri godine radio Robert Prosinečki, koji je pozajmljivao novac igračima. Postoji priča da je Robi fudbalerima dao oko 20.000 evra kako bi ih motivisao da se bore za titulu. Očigledno je da treneri koji su bili i igrači Crvene zvezde imaju veliki osećaj pripadnosti klubu.

NJIH JE GROF NAGRADIODamir KahrimanMarko PetkovićAleksandar LukovićVukašin JovanovićMarko GrujićBruno MatosDonald MičelMihajlo RistićSlavoljub SrnićUgo VijeraLuis IbanjezNemanja SupićLuka JovićPredrag SikimićSrđan PlavšićMamadu MbođMiloš CvetkovićDušan Anđelković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track