ORLIĆI PRESKOČILI IRCE: Srbija pobedila na startu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj!
Foto: FSS/UEFA

Start obećava

ORLIĆI PRESKOČILI IRCE: Srbija pobedila na startu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj!

Fudbal -

Kadeti Srbije, koje sa klupe vodi Perica Ognjenović, savladali su Republiku Irsku u Kostreni, u Hrvatskoj 1:0 (0:0) na Evropskom prvenstvu.

1 / 3 Foto: FSS/UEFA

Gol odluke postigao je Željko Gavrić u 72. minutu. Zuvić je izveo korner, usledio je nebeski skok Gavrića, koji je pogodio kontra ugao gola Mahera i zatresao mrežu!

Ekipa Srbije je u 19. minutu meča ostala bez gola zbog ofsajda u kojem je bio Nešković.

Srbija na tabeli Grupe C ima tri boda, koliko i Nemačka, koja je u prvom kolu ubedljivo sa 5:0 pobedila Bosnu i Hercegovinu.

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Perica Ognjenović rekao je da je pobeda nad Irskom važna zbog samopouzdanja, ali da ekipa mora da unapredi igru u nastavku Evropskog prvenstva- Najvažnije je da smo pobedili i stekli samopouzdanje, koje će biti izuzetno značajno za nastavak prvenstva. Čestitam igračima. Na nama je da unapredimo igru, popravimo nedostatke i što bolje se pripremimo za Nemačku - rekao je Ognjenović, i dodao:- Dobro smo počeli, imali inicijativu i veći posed lopte, a u drugom delu je usledio blagi pad. Imali smo fizički snažnog protivnika, koji ima dugi niz pobeda i koji igra fudbal koji nam ne odgovara - istakao je selektor kadeta.Strelac jedinog gola u pobedi nad Irskom Željko Gavrić rekao je da Srbija može još bolje u narednim utakmicama.- Bili smo bolji u prvom delu, imali nekoliko prilika, ali ne i dovoljno sreće da damo gol. Irska je preuzela inicijativu, ali smo imali adekvatan odgovor, što pokazuje i rezultat. Pobeda nam mnogo znači zbog samopouzdanja i uz neke korekcije možemo još bolje - zaključio je Gavrić.Fudbaler Crvene zvezde je dodao da je srećan zbog gola, a naročito zbog toga što je postignut iz prekida, najjačeg oružja Irske.

Srpski fudbaleri do 17 godina igraće u C grupi još sa Nemačkom (Eurosport 1, nedelja 12.00), pa Bosnom i Hercegovinom (sreda 12.00).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track