PARKER KAŽNJEN SA 9.000 EVRA: U Zvezdi mi ne daju da vidim bolesnog sina
Foto: Dado Đilas

Odluka Disciplinske komisije Crvene zvezde

PARKER KAŽNJEN SA 9.000 EVRA: U Zvezdi mi ne daju da vidim bolesnog sina

Fudbal -
Po povratku iz Londona policija mi je rekla da mi je pasoš oštećen i da moram da ga menjam. Zato sam zakasnio, kaže Englez

Engleski fudbaler Džošua Parker žalio se na odluku disciplinske komisije Crvene zvezde da ga kazni sa 9.000 evra, jer smatra da je imao opravdan razlog za kašnjenje na pripreme.Tamnoputi napadač već desetak dana individualno trenira na stadionu „Rajko Mitić“ pošto trener Miodrag Božović ne računa na njega i nije hteo da ga vodi na pripreme u Sloveniju i Kipar.- Kad sam imao slobodan dan, otišao sam u London da vidim sina, koji je bio bolestan pošto je dobio astmu. Po povratku za Srbiju zadesio me je maler na aerodromu. Policija mi je rekla da mi je pasoš oštećen i da moram da izvadim novi. To je trajalo tri dana i zato sam zakasnio - priča Parker, ne objašnjavajući što se nikome iz kluba nije javio kad je video da će zakasniti.Englez smatra da se klub ogrešio o njega kad se posle šestomesečne pozajmice ove zime vratio iz škotskog grada Aberdina.- Klub je napravio mnogo propusta u postupanju sa mnom. Ostavili su me van ekipe, ne dozvoljavajući mi da treniram sa ostalim igračima. Disciplinski postupak vođen je bez mog znanja, a visina novčane kazne je baš onolika koliko mi Crvena zvezda duguje.Džošua Parker je posle svega obavestio Asocijaciju fudbalera Engleske, a oni su ga uputili na sindikat fudbalera Nezavisnost i Mirka Poledicu.- Poslao sam svu dokumentaciju u London i oni su mi rekli da se klub ogrešio o mene. Kontaktirao sam s Poledicom, pa je sindikat fudbalera uložio žalbu. O svemu sam spreman da obavestim i FIFA, mada mislim da nije moralo ovako da se završi. Klub mi je nudio odlazak u drugu sredinu, ali meni uslovi nisu odgovarali. Već je bio kraj prelaznog roka kad su mi čelnici Zvezde ponudili da mi plate dug i daju čiste papire. Odbio sam jer nisam mogao da nađem klub za tri dana. Imam važeći ugovor, živim od fudbala. I dalje sam za dogovor jer sam svestan da me u Zvezdi ne žele, samo neka mi pronađu adekvatan klub - jasan je Parker.(A. R.)

Stefan Pantović kategoričanNIJE DOKAZAO BOLEST DETETAPoslovni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović jasno kaže da je Džošua Parker prekršio klupski pravilnik, ali i da će po povratku ekipe s Kipra biti priključen prvom timu.- Parker nas je obavestio da mora da ode u London, ali nije dobio dozvolu kluba i zato je suspendovan. Kasnije nije želeo da nam dostavi dokumentaciju da mu je deta zaista bolesno- kazao je Pantović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track