PEDOFILIJA U FUDBALU Jeziva ispovest: Trener me seksualno zlostavljao 4 godine! Nisam jedini! VIDEO
Foto: PROFIMEDIA

Skandal koji potresa Britaniju

PEDOFILIJA U FUDBALU Jeziva ispovest: Trener me seksualno zlostavljao 4 godine! Nisam jedini! VIDEO

Fudbal -

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Stjuart otkrio je da je svakog dana tokom četiri godine u detinjstvu proživljavao seksualno zlostavljanje od strane trenera u mlađim kategorijama.

Igrač koji je tokom karijere nastupao za Mančester siti, Totenhem i Liverpul ispričao je da je bio žrtva zlostavljanja od 11. do 15. godine.

Njemu je trener iz mlađih kategorija obećavao da će napraviti zvezdu od njega, ali mu je i upućivao pretnje da će pobiti njegovu porodicu, ako bude bilo kome nešto ispričao o tome.

"Traume zbog toga su me odvele u druge probleme, pre svega sa alkoholom i drogom. Zlostavljanje je iz dana u dan bivalo sve gore i gore. I dalje sam igrao, a posle nekog vremena to mi je postao i jedini izlaz, 90 minuta potpunog olakšanja. Moja porodica, karijera i uspeh su bili moj put zaboravljanja", rekao je Stjuart za britanske medije.

Sada 52-godinšnji bivši fudbaler, je odlučio da javno progovori o zlostavljanju, nakon što je čitao o Endiju Vudvordu koji je bio zlostavljan od strane trenera i skauta Krua, Berija Benela. Benel je osuđen na 9 godina zatvora 1998. godine nakon što je priznao seksualne prestupe za šestoricu dečaka, među kojima je bio u Vudvord. Zbog svega toga je i Stjuart odlučio da i on progovori, jer se plaši da ima još mnogo žrtava pedofilije u fudbalu."Jednog dana dok smo putovali u kolima, počeo je da me dodiruje. Rekao je da će ubiti moju majku, oca, braću, ako samo pisnem nekome o tome, a sa 11 godina vi u to verujete", ispričao je Stjuart. Kako bi više vremena provodio sa njim, on je njegovim roditeljima govorio da njihov sin mora da više radi na određenim aspektima igre i da će on raditi s njim na tome.

On misli da nije bio jedina žrtva trenera, jer su mnogi dečaci odbijali da putuju sa trenerom na utakmice u njegovim kolima, ali neki su mu takođe ispričali to kasnije kada su odrasli, da su i oni bili zlostavljani.

"Bili smo na jednom turniru, gde me je takođe zlostavljao. Nisam mogao da kažem mojim saigračima, bio sam potišten, a pretio mi je batinama i daljim seksualnim zlotavljanjem, ako ne igram dobro. Bio je čudovište", rekao je Stjuart.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track