PIKSI ZA KURIR: Unuka je moj svet
Foto: Profimedia

Opet u Srbiji

PIKSI ZA KURIR: Unuka je moj svet

Fudbal -

Bivši fudbaler uživa u ulozi dede i otkriva da je mala Indija Rouz centar njegovih interesovanja

Dragan Stojković Piksi uživa u ulozi dede i, kako kaže, ta uloga mu najviše prija.Piksijeva ćerka Anja porodila se 3. septembra i na svet donela devojčicu kojoj su ona i otac, vozač Ugo Valente, dali ime Indija Rouz. Dragan Stojković (51) sa suprugom Snežanom i unukom došao je u Srbiju kako bi video prijatelje i porodicu.

- Uživam kao deda! Rođenje unuke je nešto najlepše što mi se u životu desilo! To treba doživeti, jer je to teško rečima opisati. Ćerka Anja je Snežani i meni dala najlepši poklon. Srećan sam i stvarno uživam. Indija Rouz je centar sveta za mene. Uspavljujem je, vodim u šetnju... Ispunjava me - rekao je Piksi za Kurir i dodao:

- Zbog nje smo najviše i došli u Srbiju, jer su svi hteli da je vide. Poremetila nam je sve planove, ali nema veze (smeh).Fudbal je trenutno druga najvažnija stvar u životu Dragana Stojkovića. Sezonu u Kini sa ekipom Guangdžou R&F Završio je na šestom mestu. U Kini se okreće ogroman novac, tamo su najpoznatiji treneri, a polako dolaze i fudbaleri svetskog glasa.- Uspešna sezona za mene i na fudbalskom planu. Nismo se domogli trofeja, ali je opšti utisak da smo u žestokoj konkurenciji igrali najlepši fudbal u ligi. Kao nagrada, došao je novi ugovor na četiri godine od strane gazdi kluba. Gde ćeš veću satisfakciju? Nisam osoba koja voli da se seli, pa sam odluku o ostanku doneo s porodicom. Kinezi ulažu mnogo novca, žele sve da dignu na viši nivo, od infrastrukture, koja je najmodernija, pa do dovođenja najboljih igrača na svetu.

Dragan Stojković Piksi bio je prvi koji je digao glas protiv bivšeg predsednika FSS Tomislava Karadžića. Posle toga usledile su i promene u Savezu:

- Nisam učestvovao u tome, niti sam tražio bilo čiji odlazak! Kao bivši istaknuti fudbaler svoje zemlje, samo sam javno rekao svoje mišljenje. Ni sa kim se nisam svađao, niti sam imao nameru. Predugo smo kao reprezentacija bili odsutni sa svetskih fudbalskih dešavanja. Sve to je stvaralo nervozu i nezadovoljstvo kod navijača, što nije dobro. Promene su bile neminovne!

O naslednikuDUŠAN TADIĆ JE PIKSIDušan Tadić je zbog dobrih poteza u reprezentaciji dobio nadimak Piksi. Pravi Piksi kaže da mu pristaje:- Nema ništa protiv! Neka bude još bolji s novim nadimkom. Tadić se izdigao iz grupe igrača svojim potezima i golovima. Potezi su ti koji dižu mase i vraćaju navijače na stadion. Cenim ga, veliki je profesionalac, neko ko je fokusiran na karijeru.

Savet MuslinuSLEDE UTAKMICE ISTINEDragan Stojković Piksi, koji je jedno vreme slovio za selektora Srbije, ima savet za prvog trenera nacionalnog tima Slavoljuba Muslina.- Reprezentacija je na dobrom putu ka Mundijalu u Rusiji. Želim im da u nastavku kvalifikacija odigraju na nivou. Na proleće i leto ih čekaju utakmice istine! Tu će se videti koliko stvarno mogu - ne ulepšava stvarnost Piksi.

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track