POLICIJA SASLUŠAVA TERZIĆA ZBOG NAMEŠTALJKE: Tužilaštvo pokrenulo istragu!
Foto: Dragan Kadić

EKSKLUZIVNO

POLICIJA SASLUŠAVA TERZIĆA ZBOG NAMEŠTALJKE: Tužilaštvo pokrenulo istragu!

Fudbal -
PROPEVAĆE: Akteri sporne utakmice i rukovodioci dva kluba biće pozvani na saslušanje u vezi sa indicijama da meč na Vračaru nije regularan

Počela je ozbiljna borba protiv nameštanja u srpskom fudbalu! Policija će u narednim danima pozvati na razgovore aktere meča OFK Beograd - Crvena zvezda (2:6), funkcionere dva kluba i osobe koje su u poluvremenu bile u svlačionici „romantičara“.Kurir je dobio potvrdu da je tužilaštvo započelo istragu u vezi sa utakmicom odigranom u nedelju na Vračaru.- Više tužilaštvo formiralo je predmet i poslaće policiji zahtev za prikupljanje svih dokaza o sumnjama da je utakmica bila nameštena. Pošto policija bude saslušala sve aktere i prikupila dokaze, oni će biti prosleđeni u tužilaštvo, koje će odlučiti da li će i protiv koga pokrenuti krivični postupak za nameštanje utakmice - naveo je izvor Kurira iz tužilaštva.Zanimljivo da istragu nisu tražili čelnici srpskog fudbala, već da inicijativa dolazi sa potpuno druge strane.- U tužilaštvo je stigao podnesak sa naznakom da postoji sumnja, a njega nije dostavio FSS, već Savez za monitoring ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost - zaključuje naš sagovornik.

Možda će i na poligraf... Fudbaleri OFK i Zvezde
Možda će i na poligraf... Fudbaleri OFK i Zvezde

Tužilaštvo je napravilo prvi korak, a sledeći je na policiji. U narednim danima sledi prikupljanje dokaza, u koje spadaju izjave aktera meča, kao i rukovodstava kluba. Pod lupom će biti ulazak određenih osoba u svlačionicu OFK Beograda na poluvremenu meča. Poziv sa saslušanje sasvim sigurno biće upućen fudbalerima „romantičara“, Zvezdanu Terziću, kao i još nekim članovima rukovodstava oba tima. Takođe, u sveobuhvatnoj istrazi biće i zatraženi izveštaji kladionica u vezi sa uplatama na spornu utakmicu.Klupko je počelo da se odmotava. Ovog puta neće se sve završiti na pričama „rekla-kazala“, već ćemo konačno saznati da li je srpski fudbal čist ili ne.

Kladionica hoće da sarađujeMOCART: DAĆEMO DRŽAVI SVE PODATKE!Pojedine kladionice u Srbiji u velikom su minusu posle rezultata utakmice OFK Beograd - Crvena zvezda na Vračaru. Ipak, postoje i one koje su na vreme shvatile šta se dešava pa su meč povukle sa uživo klađenja! U kompaniji Mocart kratko su odgovorili na pitanje o visini uplata na spornu utakmicu.- Opklade su poslovna tajna. Ukoliko nam državni organi zatraže podatke, izaći ćemo im u susret i predočiti sve što im je potrebno - poručili su iz službe za odnose s medijima Mocarta.Saznali smo da je uživo klađenje u velikom broju kladionica u Srbiji bilo zabranjeno na početku drugog poluvremena, ali u Mocartu su rekli da ne smeju ništa da kažu o tome.

FIFA će nas žestoko kaznitiNIKOLIĆ: TERZIĆU, KAKVA TI JE BIOGRAFIJA?Kriminolog Zlatko Nikolić upozorio je da će nam FIFA izreći žestoku kaznu zbog utakmice OFK Beograd - Crvena zvezda.- Kad hoćeš da biješ psa, uvek nađeš motku. Naći će motku i isprebijaće nas žestokim finansijskim kaznama - rekao je Nikolić za Betu.Na konstataciju da je Zvezdan Terzić demantovao sve priče o neregularnosti pomenutog meča, Nikolić je istakao:- On ne može da ima kredibilitet zbog svega što mu piše u biografiji. Svakome ko je gledao utakmicu krajnji rezultat je nemoguć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track