POLICIJA UPALA U KLUBOVE: Tole hoće da stopira istragu!
Foto: Dado Djilas

Rat fudbalskoj mafiji

POLICIJA UPALA U KLUBOVE: Tole hoće da stopira istragu!

Fudbal -
Jedan poznati fudbaler mi je preko telefona priznao da je od Tomislava Karadžića dobio zadatak da se raspita ko sam ja i zašto to radim, kaže za Kurir gensek Transparentnosti

Tomislav Karadžić je pokušao da preko jednog bivšeg fudbalera utiče da se spusti prašina u priči oko nameštenih mečeva. To je u razgovoru za Kurir rekao Mario Spasić, generalni sekretar organizacije Transparentnost, koja je podnela prijavu tužilaštvu za nečasne radnje u srpskom fudbalu.- U petak uveče, oko devet sati, sedeo sam u kafiću, kad mi je prišao neki momak, dao mi njegov telefon i rekao: „Evo, hoće neko da priča s tobom.“ Iznenadio sam se i rekao mu da nemam razloga da se javljam, a on mi je poručio da jedan bivši poznati fudbaler želi da priča sa mnom - počinje priču Spasić za Kurir.Usledio je razgovor koji je Spasić protumačio kao pokušaj pritisaka Karadžića na njega!Nije bilo pretnji- Uzeo sam telefon i taj igrač se ljubazno predstavio i rekao mi da se čuo s Tomislavom Karadžićem i da mu je ovaj rekao da se raspita „ko sam ja i zašto se bavim time“. Nije bilo nikakvih pretnji, sve je bilo ljubazno, ali sam to shvatio kao pokušaj pritiska na mene i moju organizaciju da se više ne bavimo ovom temom. Rekao mi je da bi me Karadžić nazvao malo kasnije.

Na udaru mnogih... Mario Spasić
Na udaru mnogih... Mario Spasić

Do poziva predsednika Fudbalskog saveza nije došlo.- Poručio sam mu preko tog igrača da može da me pozive samo ako misli da imamo oko nečega da pričamo, mada sam ja siguran da nemamo. Odmah sam obavestio policiju da znaju o čemu se radi, a Karadžić me nikada nije nazvao.Karadžić bez odgovoraTražili smo od čelnika organizacije Transparentnost da kaže ime te osobe.- Ne bih otkrivao ime igrača, samo ću reći da je završio karijeru, ali ću sigurno, kad zatreba, reći i njegovo ime - zaključio je Spasić.Pokušali smo da dobijemo odgovor od Tomislava Karadžića, ali on nije odgovarao na pozive i poruke iz Kurira.

Počela istragaSTEFANOVIĆ: POLICIJA UŠLA U ZVEZDU, PARTIZAN, FSS...Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, potvrdio je početak istrage u vezi sa sumnjivim mečevima.- Policija je ušla u Partizan, OFK Beograd, Čukarički, Zajednicu superligaša, Fudbalski savez Srbije... Kontrolišemo nekoliko krivičnih prijava, odnosno sumnji da je nekoliko utakmica bilo namešteno. Nadam se da će neka od ovih istraga demaskirati neke stvari. Ne želimo da se bavimo spekulacijima, policija će svoj posao obaviti profesionalno - poručio je Stefanović.

Tvrdi da su čistiMILOŠ VAZURA: PARTIZAN NE KRIJE NIŠTAGeneralni direktor Partizana Miloš Vazura ponovio je da će klub iz Humske maksimalno sarađivati s državnim organima na temu nameštanja u srpskom fudbalu.- Mi smo spremni za svaku vrstu saradnje, a još pre nekoliko nedelja naš potpredsednik Milorad Vučelić rekao je kako smo svi u klubu spremni da idemo na poligraf da bi se utvrdilo da govorimo istinu. I dalje imamo isti taj stav jer znamo da smo potpuno čisti, ništa ne krijemo i tvrdimo da ništa nismo namestili - rekao je Vazura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track