POSLEDNJE ZBOGOM: Zvezda se oprostila od svog Mileta
Foto: Saša Pavlić

Slava mu

POSLEDNJE ZBOGOM: Zvezda se oprostila od svog Mileta

Fudbal -
Delije, Džajić i rukovodstvo ispratili na večni počinak najstarijeg navijača Crvene zvezde
1 / 3 Foto: CILE

Miodrag Milosavljević, poznatiji kao Mile Srbin, jedan od najstarijih i najvernijih navijača Crvene zvezde, sahranjen je juče na groblju Lešće u Beogradu.

Čuvenog starinu, koji je preminuo u 94. godini života, na večni počinak ispratili su Delije, legendarni Dragan Džajić, rukovodstvo kluba Svetozar Mijailović i Zvezdan Terzić, kao i čelnici Sportskog društva Zoran Avramović i Igor Milojević.

Crveno cveće za najstarijeg navijača... Džajić, Gacić, Mijailović i Terzić
Crveno cveće za najstarijeg navijača... Džajić, Gacić, Mijailović i Terzić

Mile Srbin sahranjen je sa Zvezdinim šalom, baš onako kako je želeo. Bio je jedna od decenijskih maskota Crvene zvezde, a o njegovoj ljubavi prema crveno-beloj boji i dalje se priča među mlađim navijačima. Njegova ljubav prema Crvenoj zvezdi bila je ogromna, pa je zbog poraza voljenog kluba čak tri puta sebi pokušao da oduzme život. Često je pričao da je bio najsrećniji čovek na svetu kad je 1991. godine Crvena zvezda na penale pobedila Olimpik i osvojila Kup šampiona.

Poslednjih nekoliko meseci bio je nepokretan, ali je izjavljivao da želi da bude svedok još jednog osvojenog prvenstva crveno-belih. U oproštaju od njega klub je oglasio da će Mile Srbin ostati besmrtan i da će zauvek živeti među zvezdašima.

Odan do smrtiŽIVEO ZA KLUBMile Srbin rođen je 1921. u selu Trešnjevica kod Jagodine. Čitav svoj život posvetio je Crvenoj zvezdi, bio je svedok dešavanja u klubu od osnivanja do danas. Čak je i u svom testamentu napisao da svu imovinu posle smrti ostavlja voljenom klubu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track