POTRAGA ZA ISAHOM: Bivši Zvezdin fudbaler nestao sa lica zemlje!
Foto: Dado Djilas

Niko ne zna gde je

POTRAGA ZA ISAHOM: Bivši Zvezdin fudbaler nestao sa lica zemlje!

Fudbal -
Duguje 1,7 miliona dolara: Fudbaler iz Gane samoinicijativno napustio klub Ava Zulu pre dve godine i od tada mu se gubi svaki trag. Slučaj prijavljen u FIFA

Nekadašnji miljenik Delija i fudbaler Crvene zvezde Muhamed Aval Isah nestao je s lica zemlje!Već dve godine niko ne može da locira mesto prebivališta fudbalera iz Gane. Razlog za njegov odlazak u totalnu ilegalu nije poznat.

Južnoafrički klub Ama Zulu, poslednji klub za koji je igrao, prijavio ga je FIFA i dobio sudski spor, po kojem Muhamed Aval Isah (29) mora da im isplati čak 1,7 miliona dolara obeštećenja. Naime, u novembru 2013. Isah je samovoljno napustio klub, iako je imao ugovor do juna 2016.

Svi tragaju za njimFIFA i fudbalski savezi Gane i Južne Afrike tražili su Avala Isaha po celom svetu, ali bezuspešno. Prema nezvaničnim informacijama, on se sklonio na severni deo Kipra, koji je pod turskom vlašću i na kom FIFA nema ingerencije. Tamo navodno igra fudbal i trenira mlade Turke.Južnoafrički Ama Zulu suspendovao je Avala Isaha i u slučaju da on potpiše za neku drugu ekipu, taj klub će morati da plati njegove milionske penale. Njemu je, prema odluci suda, zabranjeno da bilo gde profesionalno igra fudbal, a zvaničnici iz Gane pišu da su se za sudbinu Avala Isaha raspitivali i u Evropi, odnosno u njegovim bivšim klubovima Crvenoj zvezdi i Rozenborgu, odakle im je rečeno da ne znaju gde se on trenutno nalazi.U Zvezdu stigao 2009.Muhamed Aval Isah stigao je u Crvenu zvezdu u januaru 2009. godine baš iz kluba Ama Zulu, i to kao zamena za legendarnog Segunda Kastilja. - Nisam znao za Muhamedovu sudbinu. Šteta, baš mi je žao. Sećam se Avala Isaha kao velikog profesionalca. Dok je igrao za Crvenu zvezdu, bio je primer profesionalizma i ljudskosti. Ne znam da li su se ljudi iz Gane raspitivali kod nas u klubu za njegovu sudbinu. Možda posredno, ali direktno sigurno ne - rekao je za Kurir poslovni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović.

Epizoda „aerodrom“BEŽAO S PARKEROMKomična scena desila se u aprilu 2009, kada su Muhamed Aval Isah i Bernard Parker otišli na beogradski aerodrom nezadovoljni što mesecima nisu primili platu u Crvenoj zvezdi. Tada su ih bukvalno pred ulazak u avion tadašnji čelnici kluba ubedili da se vrate:- Verovao sam u Zvezdu i u novo rukovodstvo koje se ponaša sasvim drugačije od onih pre. Šteta što me Bernard nije poslušao - rekao je tada Isah.

Miljenik DelijaNAUČIO SRPSKI JEZIKMuhamed Aval Isah zaslužio je simpatije navijača Crvene zvezde zbog svoje odanosti klubu i ogromnog zalaganja na terenu. Kada je otišao u Rozenborg, za tamošnje medije dao je intervju na srpskom. Rekao je da će mu nedostajati Beograd.- Malo mi je teško jer nisam više u Crvenoj zvezdi. I dalje pamtim pesmu „Zvezda mi je sve, Zvezda život je“. Delije su najbolje na svetu - pričao je tada Isah.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track