PREDAO SE Ivan Bogdanov: Hteo sam samo da skinem dron!
Foto: Dado Djilas

Došao u tužilaštvo

PREDAO SE Ivan Bogdanov: Hteo sam samo da skinem dron!

Fudbal -
ODBRANA Vođa Zvezdinih navijača kaže da je utrčao na teren kako bi se dočepao zastave velike Albanije

Navijač Crvene zvezde Ivan Bogdanov (34), za kojim su policija i tužilaštvo tragali zbog ulaska na teren posle prekida utakmice Srbija - Albanija, predao se juče. Posle saslušanja pušten je na slobodu.- Bogdanov je došao u pratnji advokata Nemanja Govedarice. Na saslušanju je rekao da na teren nije utrčao u nameri da izazove nerede, ili da se s nekim fizički obračunava, već da spusti zastavu velike Albanije koja je bila na dronu - kaže izvor iz istrage.Policija je, podsetimo, nakon incidenta na meču odigranom 14. oktobra prošle godine pokušala da pronađe Bogdanova na adresi na kojoj je prijavljen. Kako tamo nije pronađen, protiv njega je pokrenut predistražni postupak i raspisana potraga.- Sumnja se da je dan posle incidenta pobegao na Kosovo i Metohiju i da se tamo skrivao do pre nekoliko dana, kad je odlučio da se vrati i prijavi policiji - dodaje on.

Ivan Bogdanov, podsetimo, među prvima je uleteo na teren, što su zabeležile i kamere. Međutim, do zaključenja ovog broja Kurira ostalo je neizvesno da li je protiv njega posle jučerašnjeg saslušanja pokrenut krivični postupak, jer iz Višeg tužilaštva nisu želeli da odgovore na to pitanje.- Ukoliko mu se bude sudilo za nasilje na sportskoj priredbi, Bogdanovu preti do pet godina zatvora. Medutim, ukoliko tužilaštvo proceni da je bio kolovođa, kazna će biti mnogo veća, od tri do 12 godina zatvora - kaže naš sagovornik i dodaje da bi, osim zatvorske kazne, u oba slučaja sud izrekao i kaznu zabrane prisustvovanja sportskim priredbama.

Ne ide u zatvorMOGUĆA NOVČANA KAZNAIzvor Kurira kaže da nije isključeno i da će Bogdanov zbog istrčavanja na teren posle prekida utakmice biti kažnjen samo prekršajno.- Moguće je da umesto krivičnog bude pokrenut samo prekršajni postupak, jer su ostali huligani koji su utrčali na teren u prekidu iste utakmice kažnjeni novčano - kaže izvor iz istrage. Branilac Ivana Bogdanova juče se nije javljao na telefon.

ČinjeniceKO JE IVAN BOGDANOVČlan navijačke grupe Ultra bojs sa SenjakaHULIGANU Ðenovi 2010. napravio incident zbog kojeg je prekinut meč između Srbije i ItalijeZbog incidenta u Italiji osuđen na tri godine i tri meseca zatvora i pet godina zabrane ulaska u zemlje EUIZA REŠETAKADeportovan u Srbiju, u kojoj je osuđen na 23 meseca zatvora zbog tuče s policajcimaIz zatvora izašao u aprilu 2013, pošto je odslužio kaznu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track