PREDRAG MIJATOVIĆ PRIZNAO: Oduvek sam navijao za Hajduk, u Partizan sam došao protiv svoje volje
Foto: Fonet

Politika se uplela u fudbal

PREDRAG MIJATOVIĆ PRIZNAO: Oduvek sam navijao za Hajduk, u Partizan sam došao protiv svoje volje

Fudbal -
Legendarni crnogorski fudbaler objasnio kako mu se izjalovio transfer u Split i kako je završio u Beogradu

Predrag Mijatović se smatra legendom Partizana, čiji je dres nosio od 1989. do 1993. Međutim, sada priznaje, ne samo da nije bio navijač beogradskih crno-belih, već da je bio zaljubljen u splistki Hajduk.

Upravo su Hajduk i Partizan te 1989. vodili bitku za dovođenje Mijatovića iz Budućnosti. Crno-beli su dobili bitku.

"Još kao klinac sam navijao za Hajduk, dok je moj otac bio partizanovac. Nismo u proodici imali zvezdaša. Kao klinac divio sam se fenomenalnoj Hajdukovoj ekipi, a igrački uzor tada mi je bio golgeter Ivica Šurjak. Nakon što smo osvojili Svetskom prvenstvo za juniore u Čileu 1987, Dejan Savićević je otišao iz Budućnosti u Crvenu zvezdu i ubrzo posle toga Hajduk je počeo da radi na mom transferu. Stvarno sam bio blizu Hajduka, tadašnji sportski direktor Jerković, sa kojim sam ostao u dobrim odnosima, sve je završio i tada se u igru uplela politika", prisetio se Mijatović.

On je završio u Humskoj.

"Te 1989. imao sam 20 godina i nisam mogao tako važnu odluku da donesem sam, a čelni ljudi Partizana uverili su me kako je dolazak u Beograd sigurnija opcija, jer su meni i ocu predstavili moguće scenarije nemira na ovim prostorima što se kasnije pokazalo tačnim. Poznato je kako su neki članovi predsedništva Partizana bili blisko povezani s vojskom (JNA) i otvoreno su rekli meni i ocu na sastanku šta se može dogoditi. Tako sam, protiv svoje volje, završio u Partizanu", dodao je Mijatović.

(tportal.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track