PREDRAG MIJATOVIĆ ZA KURIR: Više ni ja ne znam ko je dobra opcija za Partizan
Foto: Saša Pavlić

Legenda o bivšem klubu, Srbiji, Realu...

PREDRAG MIJATOVIĆ ZA KURIR: Više ni ja ne znam ko je dobra opcija za Partizan

Fudbal -

Ne znam šta se dešava u Humskoj, kupiću novine, pa ću se informisati. Video sam samo da Skupština nije prošla kako treba

Dok je legendarni Mijat obavljao poslednje pripreme pred izlazak na travu stadiona Partizana, u njegovom voljenom klubu dešavale su se jezive scene na sednici Skupštine.Predrag Mijatović je posle humanitarnog meča „Asovi za decu“ pričao za Kurir o izborima u Partizanu, ali i o promenama u Fudbalskom savezu Srbije, novom selektoru Muslinu, Euru 2016, finalu Lige šampiona...- Znao sam da je zakazana Skupština Partizana, međutim, nemam više informacije na tu temu. Kupiću novine, pa ću se informisati šta se sve dešavalo - počinje Mijatović priču za Kurir.Sednica je direktno prenošena, pratili ste sigurno to?- Bio sam na stadionu, imao sam obaveze u vezi sa ovim mečom, video sam samo da to nije prošlo kako treba i da je sednica odložena.Zamalo da se potuku članovi vlasti i opozicije?- Nemam informacije da bih to mogao da komentarišem. Nemoguće mi je da kažem bilo šta više jer nisam upućen u dešavanja unutar kluba.Sigurno ste bolje upoznati sa dešavanjima u FS Srbije. Dobili smo novog selektora...- Da, da, i novog predsednika, nove ljude u savezu... Neka ove prijateljske utakmice posluže da novi selektor napravi selekciju koja će garantovati plasman na Svetsko prvenstvo. Posle toliko propuštenih velikih takmičenja, svi bi morali da urade sve što je u njihovoj moći da Srbija bude na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Vratili bi se navijači na stadion, što je vrlo bitno, sve bi krenulo nabolje u srpskom fudbalu.Je l‘ može konačno Srbija da ode na veliko takmičenje?- Sve je moguće u fudbalu. Eto, i ta Albanija, koja nikada nije bila na Evropskom prvenstvu, uspela je da ode u Francusku, isto važi i za Vels. Dakle, naravno da može.Za koga navijate na Evropskom prvenstvu?- Španci su mi izuzetno simpatična selekcija jer živim tamo i imam mnogo prijatelja među igračima i ljudima iz tamošnjeg saveza. Najbitnije je ipak da posle svih ovih terorističkih napada Euro protekne u najboljem mogućem redu i bez incidenata.

Ne može bez lopte... Mijat sa Dankom Lazovićem na humanitarnom meču
Ne može bez lopte... Mijat sa Dankom Lazovićem na humanitarnom meču

(M. B.)

Pravac MilanoREAL OSVAJA LIGU ŠAMPIONAMože li vaš Real do 11. titule prvaka Evrope?- Apsolutno. Real je osvajao titule u poslednjim finalnim mečevima na kojima je igrao. Nekada je igrao slabije, nekada savršeno, ali je dolazio do cilja. Mislim da su spremni da i ove sezone osvoje Ligu šampiona.Idete li u Milano?- Naravno, biću na stadionu i strastveno ću navijati za svoj klub.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track