PREDSEDNIK PARTIZANA O KAZNI UEFA Milorad Vučelić: Ubiću se ako nas izbace iz Evrope!
Foto: Marina Lopičić

Prvi čovek crno-belih veruje da će pobediti

PREDSEDNIK PARTIZANA O KAZNI UEFA Milorad Vučelić: Ubiću se ako nas izbace iz Evrope!

Fudbal -

Sigurno ćemo igrati u Evropi. Ako ne bude tako, predložiću kolektivno samoubistvo svih ljudi u klubu, kaže predsednik Partizana

Eliminacija Partizana iz Evrope od UEFA nije potkrepljena činjenicama, već je isključivi razlog to što u sedištu evropske kuće fudbala ne vole klubove iz Srbije. Tako barem tvrdi predsednik crno-belih Milorad Vučelić.

Gostujući u jutarnjem programu televizije Pink on je još rekao da dug Partizana neće biti veći od 15 miliona evra, a za odluku o jednogodišnjoj suspenziji još je okrivio i novinare.

- Ako neko kažnjava Partizan za 370.000 evra, zar nemate neku primisao da tu ima još nešto? Ne bih sad da zaoštravam odnose, ali evo, recimo, da smo iz Moldavije, ne bismo bili kažnjeni. Dobili smo nepravednu, drakonsku odluku. Zašto? Zato što je Partizan srpski klub, zato smo kažnjeni! I zato što u štampi uživamo određeni tretman - rekao je Vučelić.

Prvi čovek crno-belih je i dalje ubeđen da će kazna UEFA biti ukinuta presudom suda u Lozani i da će Partizan igrati na međunarodnoj sceni.

- Sigurno ćemo igrati u Evropi. Ako ne bude tako, predložiću kolektivno samoubistvo, da prestane da se igra uopšte - istakao je Vučela i dodao:

- Situacija u kojoj se nalazimo uopšte nije toliko strašna, jer ima klubova u lošijem stanju. Ovo se i ne tiče UEFA. Mi smo reprogramirali dug u dogovoru s državom i to su uplitanja u nešto u šta bilo koja međunarodna organizacija ne bi trebalo da se meša. U pitanju su naša zakonska rešenja i mi smo se na osnovu ponuđenih rešenja opredelili za jedno koje je nama odgovaralo. Takav dokument smo priložili UEFA i taj dokument je stigao na vreme, ali oni su žurili.

Vučelić negira da su on i generalni direktor crno-belih Miloš Vazura krili informaciju o izbacivanju iz Evrope, već tvrdi da se nikad nisu pomirili s njom.

- Nismo krili, nego sam čovek koji koristi vreme da ispravi stvari i pronađe rešenje. Mi pred sudom za sportsku arbitražu u Lozani imamo više pravnih opcija i na njima već radimo. Vreme radi za nas, jer nam je bitno da igramo u Evropi, pa makar ta odluka bila doneta dan pred žreb za evropska takmičenja.

Pokajao seDA SAM ZNAO KAKVA JE SITUACIJA, NE BIH DOLAZIO U PARTIZANMilorad Vučelić tvrdi da je situacija u Partizanu toliko loša da on, kada bi mogao da vrati vreme, ne bi ponovo prihvatio ponudu da dođe na mesto predsednika.- Da mogu da vratim vreme unazad, ne bih došao ponovo. Nisam verovao da je ovoliki stepen urušenosti koji se događao u Partizanu u prethodnih 10 godina. Sada mi je toliko stalo jer smo uspeli da konsolidujemo klub - kaže Vučelić.

Konstantin Radulović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: CRNO-BELI PALE MOTORE: Prozivka fudbalera Partizana pred početak zimskih priprema

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track