PREKRŠIO POLICIJSKU ZABRANU: Kanavaro iz bazena na robiju?!
Foto: Fonet

Legenda osuđena na deset meseci zatvora

PREKRŠIO POLICIJSKU ZABRANU: Kanavaro iz bazena na robiju?!

Fudbal -
Bivši najbolji fudbaler sveta sa suprugom i bratom ušao na svoj posed iako je zapečaćen zbog istrage.

Fabio Kanavaro ide u zatvor?!

Kapiten reprezentacije Italije koja je 2006. godine postala svetski šampion osuđen je na desetomesečnu zatvorsku kaznu, tvrde britanski mediji. Razlog za odlazak iza rešetaka je to što je zvanično najbolji fudbaler sveta za 2006. godinu ušao u svoju vilu uprkos policijskoj zabrani. Organi reda su zapečatili Kanavarovu kuću zbog istrage započete prošle godine. Bivši as Juventusa i Real Madrida nalazi se pod istragom za utaju poreza.

Uprkos tome, Fabio Kanavaro je sa svojom suprugom Danijelom Arenozo i bratom Paolom, inače fudbalerom Sasuola, ušao na posed, gde su njih troje uživali u bazenu. Za to delo prevdiđena je kazna od deset meseci iza rešetaka, na koliko su svo troje osuđeni.

Svi su odmah uložili žalbe i dok one ne budu rešene, nijedno od troje prestupnika neće ići na robiju.

Inače, istaga za utaju poreza započeta je u oktobru 2014, kada je policija zaplenila Kanavarovu imovinu u vrednosti od oko milion evra.

On je samo jedan u nizu sportskih asova u Italiji koji su pod istragom zbog utaje poreza. Pre Kanavara, vlasti su dizale optužnice protiv Maradone, Alberta Tombe, Valentina Rosija...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track