PRESEDAN: Udariće brat na brata blizanca
Foto: FK Bazel

Čudo krajnje neobična utakmica u Staroj Pazovi

PRESEDAN: Udariće brat na brata blizanca

Fudbal -
Presedan blizanci Žunići iz Bazela osvanuli na spiskovima selektora Srbije i Švajcarske, pa će 21. aprila igrati jedan protiv drugog. Otac Miloš: Svi smo u kući pomalo zatečeni. Majka Vera: Neka bude nerešeno

Braća, blizanci, defanzivci, igraju za isti tim - to i nije neko čudo, posebno za srpski fudbal posle Gorana i Zorana Đorovića. Ali blizanci u različitim dresovima nacionalnog tima, e to već ima samo kod Žunića, srpske porodice iz švajcarskog grada Bazela.Njihovi sinovi, devet minuta stariji Dalibor i Dejan, igraće 21. aprila jedan protiv drugog u duelu U16 selekcija Srbije i Švajcarske.Obojica u odbraniNaš je Dalibor, igra na poziciji levog štopera za kadetski tim Bazela, a levi spoljni Dejan biće jednog dana naš, samo što će ovoga puta nastupati za Švajcarsku.- Zimus je prošao pripreme s reprezentacijom Švajcarske za svoj uzrast, a već šest meseci nalazi se na njihovom širem spisku. Sad su ga pozvali i, pravo da vam kažem, svi smo u kući pomalo zatečeni - kaže Miloš Žunić, otac dvojice fudbalera.Jednog dana, kada taj dan dođe, dilema u vezi s reprezentacijom neće biti, tvrdi ponosni Užičanin.- Ako budu toliko dobri da ih i kasnije zovu u reprezentaciju, zna se gde će obojica igrati, tu neće biti pitanja. Sad smo želeli da ciklus koji je Dejan započeo sa Švajcarcima i završi s njima, jer smo procenili da bi to bilo fer s naše strane, ali nismo znali da će biti zakazana utakmica sa Srbijom. Šta je - tu je, Dalibor će igrati za Srbiju, a Dejan za Švajcarce. Nek su oni nama živi i zdravi.Svi se šale u familijiDečaci rođeni 1999. godine malu neprijatnost za porodicu ubrzo su okrenuli na šalu. - Pitaju sve za koga će navijati, pa se hvale da će imati veću pomoć navijača. Mnogo je šale i peckanja, a ja im kažem neka bolji pobedi - rekao je Miloš, dok je majka našla kompromisno rešenje.- Neka bude nerešeno - poručuje majka Vera.

Pravi se bazaSELEKTOR SNIMIO DIJASPORUDugo su igrači iz srpske dijaspore bili daleko od očiju selektora mlađih kategorija u FSS, ali to se nikako ne može reći za aktuelni trenerski sastav, posebno za stratega selekcija U15 i U16 Milana Đuričića. Iskusni stručnjak pružio je priliku mnogim dečacima rođenim van granica Srbije, a vrednije od toga je što su mnogi razgovori obavljeni i što se polako stvara baza podataka koja će koristiti trenerima Saveza u starijim kategorijama.

SpisakĐURIČIĆ ZVAO ČETIRI „STRANCA“Pored Žunića, selektor Đuričić će u proveri protiv Švajcarske računati na Stefana Rakočevića iz Sent Paulija, Kristijana Pavlovića iz Sent Galena, Filipa Arsića iz Tventea i Julijana Popovića iz Bajer Leverkuzena, koji je igrao na gotovo svim okupljanjima dečaka rođenih 1999. godine. Osnovu tima čine izuzetno talentovani dečaci iz domaćih klubova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track