PREVARA VEKA Neprerušeni lopov od 60 godina uverio bankare da je slavni fudbaler i uzeo 176.000 evra

Filmska priča

PREVARA VEKA Neprerušeni lopov od 60 godina uverio bankare da je slavni fudbaler i uzeo 176.000 evra

Fudbal -

Neverovatna, gotovo filmska priča dolazi iz Engleske, gde je izvesni Džonatan Ruben na bizaran način olakšao račune fudbalera i bivšeg trenera Mančester Sitija Davida Silve i Manuela Pelegrinija za čak 150 hiljada funti ili nešto više od 176 hiljada evra.

Naime, profesionalni prevarant Ruben, inače 56-godišnjak, predstavljajući se kao David Silva je sa računa igrača podigao 20.950 funti (24.592 evra) gotovine u banci u Mančesteru u septembru 2015. Pre nego što je krenuo na Silvu, Ruben je telefonski prošao sve provere u banci i naručio rezervnu karticu i pin. Isporuka je išla na Silvinu adresu, koju je prevarant, na za sada nepoznat način presekao. Sa karticom u rukama mirno je obilazio banke i dizao novac iako ni najmanje ne liči na 31-godišnjeg fudbalera. Silva je shvatio da je žrtva prevare tek kad su mu na mobilni stigla upozorenja.

Ruben, poznat u Engleskoj i kao Džonathon Dejvis, obilazio je četiri ekspoziture Silvine banke: u Viganu, Boltonu, Buriju i Prestviču, i podizao novac sa bankomata.

Potom je i bivši Sitijev trener Pelegrini, kad mu je kartica odbijena u jednom restoranu, otkrio da je žrtva iste prevare, u kojoj je izgubio oko 130.000 funti ili 152.600 evra. Ruben je završio u zatvoru na 20 meseci nakon što je priznao tri pljačke, a sudija Patrik Fejld rekao mu je:

"To što su Silva i Pelegrini bogati, ne daje vama ili bilo kome drugom pravo da ih pokradete. I priuštite im neprijatnost, kao na primer Pelegriniju u restoranu."

A tužilac Tim Grinald dodao je:

"On se pretvarao da je Silva, potpisao se u njegovo ime. Ruben je nosio kapu, nije se prerušavao." Dakle, čovek koji ima skoro 60 godina noseći samo kapu na glavi uspeo je radnike na šalteru uveriti da je zvezda Mančester Sitija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track