Princ Đorđe Karađorđević za Kurir: Želim da pomognem Srbiji i Crvenoj zvezdi
Foto: Zorana Jevtić

Intervju, jasna i čestita misija srpskog princa

Princ Đorđe Karađorđević za Kurir: Želim da pomognem Srbiji i Crvenoj zvezdi

Fudbal -
Žao mi je što niko ne želi da iskoristi potencijal moje porodice u Evropi. Ima mnogo projekata koje bismo mogli da podržimo, poručio mladi kraljević

Princ Đorđe Karađorđević (31) svestrana je ličnost i u mnogo čemu podseća na svog oca Tomislava. Ovaj mladi čovek pun energije svestan je da bi svojim radom mogao mnogo da pomogne državi Srbiji, ali i svom omiljenom klubu Crvenoj zvezdi.Kako ste postali navijač Crvene zvezde?- Moj pokojni otac me je naučio da zavolim crveno-bele boje. Iako sam bio mali, sećam se uspeha kad je Crvena zvezda postala prvak Evrope - počeo je razgovor za Kurir princ Ðorđe.Otkud vi na treningu fudbalera Zvezde?- Gledao sam neke svoje stare fotografije. Bio sam dečak, mislim da je bila 1993, a ja u dresu Crvene zvezde sa brojem sedam. Mislim da je to bio dres pokojnog Gojkovića. Javila mi se želja da opet odem na stadion.Kako su vas primili trener Lalatović i fudbaleri?- Bilo je baš lepo. Hteo sam i da igram fudbal, ali trener nije dozvolio. Razumem ga i zahvalan sam mu što me je pustio u svlačionicu da se slikam s igračima.Da li je neko od čelnika Crvene zvezde pokušao da preko vas ostvari kontakt s nekom firmom iz Velike Britanije koja bi mogla da postane sponzor kluba?- Nažalost, nismo pričali o tome. Mislim da bi država Srbija, ne samo Crvena zvezda, mogla bolje da iskoristi mene i moju porodicu. Ima mnogo projekata u kojima bismo mogli da pomognemo. Želim da radim i hoću da pomognem. Otvoren sam za saradnju.Družite li se s braćom prestolonaslednicima?- Naravno. Najviše s Aleksandrom. On navija za Partizan (smeh).Bavite li se nekim sportom?- Imam crni pojas u karateu, prvi dan. Patron sam i rvačkog kluba na Dorćolu, u kojem deca besplatno treniraju. Volim fudbal, tenis i ragbi.Bili ste učesnik jednog velikog maratona, zar ne?- Nas šestorica smo trčali humanitarni štafetni maraton. Od Beograda do Moskve, ukupno 3.500 kilometara za 15 dana. Sav prikupljen novac poslali smo na Kosmet.Kako ovde živi jedan princ?- Sasvim obično (smeh). Ovde mi je najbolje. Vozim se gradskim prevozom. Imam „bus-plus“ karticu. Volim da šetam Kalemegdanom i Knezom.Gde izlazite?- Najbolje se osećam u starim kafanama.Čime se bavite?- Zvanično sam ambasador Egzita u Japanu. Promovišem Srbiju. Ali volim i Guču. Bio sam nedavno u Japanu. Japanci žive da bi radili. Sve je na svom mestu. Voleo bih kad bismo makar nešto od toga mogli da donesemo u Srbiju.

SuperherojNOLE JE IDOL NACIJEŠta mislite o Novaku Đokoviću?- Njega pratim najviše. Kao i Anu. Novak je idol srpskog naroda. Kompletna ličnost. Čovek koji svojim rezultatima, ali i stavom na pozitivan način promoviše Srbiju. Voleo bih kad bismo imali više ljudi poput Novaka.

Traži nevestuNEMA DEVOJKUDa li je princ Đorđe zaljubljen?- Nemam devojku. Još se nisam zaljubio. Moja buduća izabranica ne mora da bude plemenitog roda. Bitno je da ima plemenitu dušu. Voleo bih da bude iz Srbije.

ZadatakSPOMENIK PRECIMAŠta biste promenili u Srbiji?- Voleo bih da konačno vidim neki spomenik mojim precima u Beogradu. Mislim da su kralj Petar Prvi i Aleksandar Prvi to zaslužili. Boriću se da se ta nepravda ispravi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track