PRIVATIZACIJA VEČITIH: Partizan i Zvezda na prodaju!
Foto: Nebojša Mandić, FoNet

Predsednik vlade Aleksandar Vučić potegao temu, klubovi saglasni

PRIVATIZACIJA VEČITIH: Partizan i Zvezda na prodaju!

Fudbal -

Na Topčideru muk posle novog izlaganja premijera, a Kurir podseća na nedavne izjave čelnika večitih, koji su isticali da su spremni za privatizaciju

Privatizacija sportskih kolektiva, pre svega onih najpopularnijih, a to su Partizan i Crvena zvezda, mora da se sprovede u delo u najkraćem mogućem roku, budući da ova dva kluba godinama reketiraju državu.Ovu tvrdnju pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije izneo je premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ponovivši još jednom nekoliko puta izneseno priznanje da on do sada nije mogao da se izbori s time. Prema njegovim rečima, večiti rivali troše državni novac umesto da država od njih ubira prihode.A šta kažu klubovi. U Crvenoj zvezdi nisu želeli da komentarišu novo izlaganje mandatara Vučića, bez reči su ostali i u Partizanu, a ovako su na obe strane Topčiderskog brda pričali nedavno:

- Apsolutno sam za privatizaciju, ali u korak s tim procesom treba krenuti i u rešavanje problema s huliganima, kao i s regularnošću takmičenja. Nikom se ne isplati da kupi klub i onda svake nedelje plaća kazne zbog divljanja navijača na tribinama - rekao je svojevremeno član radne grupe Partizana Milorad Vučelić, a sličnog mišljenja je bio i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić:

- Naravno da je Crvena zvezda za privatizaciji, mada postoji realan pravni problem kako privatizovati nešto što ima status udruženja građana. Ipak, ukoliko postoji politička volja i iskrena želja samih klubova, uvek se može pronaći model - nedavno je kazao Terzić.

Navijači protiv privatizacijeSTRAH OD DELIJA I GROBARAIako nikad nisu to rekli javno, nije tajna da i u Zvezdi i u Partizanu najviše strahuju od reakcije navijača, jer su i Delije i Grobari protiv privatizacije. Na severu se često mogu videti transparenti tipa „Zvezda nije C market“, a slični natpisi vijorili su se i na jugu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track