PUT KA LIGI ŠAMPIONA: Evo šta čeka Zvezdu do ostvarenja sna Delija
Foto: Saša Pavlić

PUT KA LIGI ŠAMPIONA: Evo šta čeka Zvezdu do ostvarenja sna Delija

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu ekipu Radničkog iz Niša 2:0 (0:0) u meču poslednjeg, 37. kola Superlige Srbije, a posle proslave 27. titule nacionalnog šampiona svi u klubu sa Marakane okrenuti su pripremama za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Poznato je da Crvena zvezda kvalifikacije počinje u drugoj rundi, što znači da joj treba šest odigranih utakmica (sa pozitivnim ishodom) da bi ostvarila plasman u neku od grupa u Ligi šampiona.

Ona će u drugoj rundi biti povlašćena na žrebu, što znači da će moći da "izvuče" ekipe koje su slabije rangirane, odnosno, nalaze se među nepovlašćenima zbog manjeg koeficijenta.Crvena zvezda trenutno ima koeficijent 7.175, pa su na njihovoj strani žreba sledeće ekipe: Salcburg (Austrija), Seltik (Škotska), Apoel (Kipar), Bate Borisov (Belorusija), Legija Varšava (Poljska), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ludogorec (Bugarska), Kopenhagen (Danska), Karabag (Azerbejdžan), Rozenborg (Norveška), Astana (Kazahstan), Škenderbeg (Albanija), Dinamo Tblisi (Gruzija) i Hafnafjordur (Island).

Nepoznati su još samo šampioni Moldavije i Luksemburga.

U slučaju da Šerif osvoji titulu, oni će na deo žreba gde su povlašćeni, a u slučaju da to bude Dačija iz Kišinjeva, onda je to protivnik koji bi mogao da se nađe na Zvezdinom putu. U slučaju Luksemburga, ko god da osvoji titulu ide među nepovlašćene.

U slučaju Crvene zvezde, to su i mogući protivnici, pa ćemo ih nabrojati redom: Trenčin (Slovačka), Žalgiris (Litvanija), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Olimpija (Slovenija), Vardar (Makedonija), Norčeping (Švedska), Ferencvaroš (Mađarska), Krusejders (Severna Irska), Zrinjski (Bosna i Hercegovina), Dundalk (Irska), Mladost Podgorica (Crna Gora), SJK (Finska), Lijepaja (Letonija). (usled "pomeranja", najverovatnije je da Trenčin ipak bude među povlašćenima).

Takođe, tu su i pobednici prve runde kvalifikacije koje dobijamo iz duela: Nju Sejnts (Vels), Valeta (Malta), Flora (Estonija), Santa Koloma (Andora), Toršavn (Farska Ostrva), Linkoln (Gibraltar), šampion Jermenije (Alaškert ili Širak) i šampion San Marina (Tra Pene ili La Fiorita), a treba pomenuti i šampiona samoproglašene države Kosovo Feronikeli, koji će se verovatno naći na žrebu za prvu rundu kvalifikacija.

Žreb je zakazan za 20. jun, a prvi mečevi za 12. ili 13. jul, odnosno revanš je za sedam dana - 19. ili 20. jul.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track