RADNIČKI U SOSU: Nišlije zabrinute za svoj klub
Foto: Saša Pavlić

Kriza

RADNIČKI U SOSU: Nišlije zabrinute za svoj klub

Fudbal -

Treba nam milion i po evra da rešimo dugove. To nije preveliki iznos ako pogledate druge klubove, ali za nas jeste, kaže predsednik Radan Ilić

Poslednje dve godine Radnički predstavlja pravo osveženje na terenima fudbalske Superlige, ali finansijska situacija u klubu iz Niša nije nimalo laka, što prema rečima predsednika kluba Radana Ilića otežava povratak „Reala s Nišave“ na fudbalsku mapu Evrope.Dok se večiti rivali gađaju dugovima od nekoliko desetina miliona evra, a opet dovode preskupa pojačanja, Radnički duguje i do 50 puta manje novca, pa ne može da dovede sponzora koji bi to pokrio.- U ovom trenutku potrebno nam je oko milion i po evra da rešimo sve dugove. To nije preveliki iznos ukoliko poredite neke druge klubove, ali za nas jeste - kaže Ilić i dodaje:- Od januara naredne godine na snagu bi trebalo da stupi zakon po kojem grad iz budžeta neće smeti da daje više od 20 odsto za jedan sportski klub, što bi nama moglo da stvori problem, jer smo dobijali 30-40 odsto.Iako novcem ne mogu da pariraju Partizanu i Crvenoj zvezdi, u Nišu su pokazali da vera u trenera Milana Rastavca mora da se pokaže kao opravdana.- Milan je sa nama dve godine, preuzeo nas je kad smo bili poslednji, a kasnije smo ostali u ligi, da bismo potom bili na korak od Evrope. On ima slobodu u radu, niko mu se ne meša u posao i ima naše puno poverenje. Po ugovoru je naš do juna sledeće godine i do tada nećemo dati nikome da ga ukrade, a posle toga ćemo videti da li ćemo moći da ga zadržimo - kaže Ilić.

Srž problemaSUPERLIGA BI UNIŠTILA I BARSURadan Ilić kaže da stanje u srpskom fudbalu nije dobro i da bi formiranje regionalne lige možda bilo ono što bi pokrenulo stvari s mrtve tačke.- Utakmice se igraju po poljanama, na tribinama nema gledalaca i naravno da ekipe ispadaju na početku kvalifikacija. Da kojim slučajem Barselona u najjačem sastavu dve godine igra Superligu, uveren sam da bi ispala u pretkolu kvalifikacija za Evropu. Potrebne su nam jake utakmice i možda je rešenje u toj nekoj Jadranskoj ligi - kaže Ilić.

Konstantin Radulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track