RAJKOVIĆ IZBUŠEN: Primio četiri gola za 13 minuta
Foto: Reuters

Krah

RAJKOVIĆ IZBUŠEN: Primio četiri gola za 13 minuta

Fudbal -

Predrag Rajković nije mogao da spava posle kraha u prvom kolu Lige Evrope, gde je njegov Makabi vodio sa 3:0, a izgubio od Zenita sa 3:4

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković za samo 13 minuta primio je četiri gola.Makabi iz Tel Aviva poražen je na svom terenu od ruskog Zenita sa 3:4, a mladi čuvar mreže srpskog nacionalnog tima, ruku na srce, nije kriv ni za jedan od primljenih golova.

Tim iz Netanje sjajno je počeo utakmicu, poveo je sa 3:0 preko dvostrukog strelca Harisa Medunjanina i Vidara Kjartansona i navijači su već počeli da slave ubedljivu pobedu nad gigantom iz Sankt Peterburga i prva tri boda u Ligi Evrope. Ipak, tako nije mislio uporni ruski tim, koji s klupe predvodi Rumun Mirčea Lučesku.Prvo je napadač Aleksandar Kokorin smanjio u 77. minutu, a onda je igrač Makabija Elazar Dasa isključen, pošto je u roku od tri minuta dobio dva žuta kartona.

Posle indirektnog udarca Maurisio je golom u 84. minutu doneo nadu Zenitu, a Brazilac Đulijano je u 86. izjednačio rezultat. Rusi su krenuli nakon toga silovito ka golu Predraga Rajkovića, a njihovu hrabru igru krunisao je Crnogorac Luka Đorđević u drugom minutu sudijske nadoknade, za šok i nevericu na ispunjenom stadionu u Netanji.Predrag Rajković je od dolaska u Makabi iz Tel Aviva imao tu nesreću da nekoliko puta ubedljivo izgubi. Tako je četiri puta vadio mrežu u okršaju sa Beitar Jerusalimom (2:4), ali i u porazu od Čelsija prošle godine (0:4) u Ligi šampiona.

Doneo pobeduĐORĐEVIĆ HEROJ ZENITARuski mediji veličaju i slave trijumf Zenita nad Makabijem. Budvanin Luka Đorđević glavom je postigao pobedonosni gol za klub iz Sankt Peterburga.- Dokazali smo da je sve moguće. Bilo je teško nakon što smo gubili sa 3:0, ali nas je postignuti gol naterao da verujemo da možemo. Znao sam da će Đulijano ubaciti s krila. Ušao sam u šesnaesterac na pas Brazilca. Za svakog igrača je najbolje što može da se desi da postigne gol za pobedu. Meni je to uspelo već dva puta ove sezone - rekao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track