RASPUŠTENA UPRAVA FK PARTIZAN: Privremeno telo na čelu sa Vučelićem vodi crno-bele
Foto: Beta

Izbori najkasnije za 6 meseci

RASPUŠTENA UPRAVA FK PARTIZAN: Privremeno telo na čelu sa Vučelićem vodi crno-bele

Fudbal -

Sportsko društvo Partizan raspustilo je upravu Fudbalskog kluba i postavilo prvivremeni rukovodeći organ, koji će biti na čelu do nove Izborne skupštine.

To je reakcija na skandaloznu sednicu Skupštine u utorak, koja nije završena zbog žestokih svađa predstavnika aktuelne vlasti i opozicije.

U telo koje će voditi FK Partizan i zakazati novu Izbornu Skupštinu, u roku od šest meseci, ušli su Milorad Vučelić, predsednik Sportskog društva, Mile Jovičić, nekadašnji potpredsednik Fudbalskog kluba, a sada član Skupštine, i general Radivoje Radinović, član Upravnog odbora SD Partizan. Privremeno rukovodstvo će imati kao obavezu i organizaciju posla oko predstojećeg letnjeg prelazog roka.

Ovakve odluke donete su na osnovu Statuta Sportskog društva Partizan koji je "jači" od Statuta Fudbalskog kluba.

Takođe, Miloš Vazura, Ivica Iliev i Vladimir Vuletić ostaće na funkcijama generalnog direktora, sportskog direktora i predsednika Nadzornog odbora.

Ivan Ćurković više nema funciju. On je bio predsednik Radnog tela, koje je do sada upravljalo klubom, a koje je danas raspušteno.

FK Partizan se oglasio saopštenjem u kome se kaže:

"Jugoslovensko sportsko društvo Partizan, kao najtrofejnije sportsko društvo na ovim prostorima i krovna organizacija nad svim svojim članovima, sa pažnjom je posmatralo aktuelno stanje u našoj proslavljenoj fudbalskoj sekciji. Upravni odbor JSD ponavlja da legalne institucije FK Partizan uživaju punu podršku svih članica JSD Partizan, budući da su legalitet i poverenje u institucije jedini osnov na kojima može da počiva stabilnost, dignitet i uspeh bilo kog sportskog udruženja u celini".

U saopštenju se podseća na haos na Skupštini pre dva dana.

"Zgroženi smo i konsternirani nedoličnim ponašanjem delegata na Vanrednoj skupštini Partizana, posebno ponašanjem našeg proslavljenog igrača Sava Miloševića, koji, ujedno, obavlja i visoku funkciju u Fudbalskom savezu Srbije. Prekid ove skupštine je uslovio da je FK Partizan, dakle, više od šest meseci bez Predsednika i Upravnog odbora.Imajući u vidu čl. 21. Statuta JSD Partizan, koji izričito ukazuje na okolnosti grubog i trajnijeg neispunjavanja obaveza Kluba u skladu sa Statutom FK Partizan, Upravni odbor JSD Partizan je jednoglasno doneo odluku o uvođenju privremenih mera u FK Partizan, čiji je smisao da se otklone sve nedoumice i štetne posledice prekinute Vanredne skupštine FK Partizan i omogući redovno funkcionisanje Kluba".

Dalje se u saopštenju kaže da član 21. st. 2. Statuta JSD Partizan utvrđuje da se Skupština mora održati u roku od šest meseci od dana uvođenja privremene uprave.

"U ovom periodu, prema čl. 5. st. 5. Statuta FK Partizan, ne suspenduju se ovlašćenja Skupštine, međutim, suspenduju se prava zakazivanja, njenog sazivanja i održavanja na osnovu čl. 35. Statuta FK Partizan, budući da Statut JSD Partizan ima supremaciju u odnosu Statut FK Partizan.Privremena uprava će, u narednom periodu, imati zadatak da izvrši neophodnu konsolidaciju u FK Partizan, obavi potrebne konsultacije sa svim relevantnim sportskim strukturama, okonča prelazni rok, stvori uslove da prvi tim uspešno nastupi u kvalifikacijama za Ligu UEFA i, najzad, dostojno zakaže i sazove Skupštinu Kluba. Duboko verujemo da će, nakon svih ovih mera, koje Privremena uprava ima obavezu da ispuni, buduća skupština biti primer demokratske tekovine i istinski praznik zasedanja najvišeg klupskog organa. O njenom sazivanju će odlučiti Privremena uprava uz prethodno datu saglasnost UO JSD Partizan, kao najviše instance".

I na kraju se konstatuje ko će biti članovi privremene uprave.

"Za članove Privremene uprave FK Partizan imenujemo: Milorada Vučelića, predsednika JSD Partizan, generala Radovana Radinovića, člana UO JSD Partizan, Mileta Jovičića, člana Skupštine FK Partizan i dugogodišnjeg potpredsednika FK Partizan".

Oglasio se i predsednik SD Milorad Vučelić.

"Cilj i smisao ovih mera je da se otklone sve nedoumice i da se razgovara sa svim relevantnim faktorima i da se stvore normalni uslovi za rad, kako dolikuje Partizanu. Radna grupa će potom o tome obavestiti Upravni odbor i na osnovu toga će biti raspisana nova sednica Skupštine. Rok za to je šest meseci", rekao je Vučelić i dodao:

"Rok je šest meseci, ali mi, naravno, nećemo čekati tih šest meseci. Odmah počinjemo da radimo i čim se steknu uslovi, predložićemo novi termin. U medjuvremenu treba da se normalno funkcioniše i da se ne zastaje u pripremama za takmičenje".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track