RAT U MANČESTERU: Kolarov zamalo prebio Kompanija
Foto: Reuters

Srbin i Belgijanac u klinču na treningu

RAT U MANČESTERU: Kolarov zamalo prebio Kompanija

Fudbal -

Belgijanac nervozan zbog čestih povreda i činjenice da Gvardiola forsira srpskog reprezentativca na njegovoj poziciji u ekipi Sitija.

Belgijanac Vensan Kompani i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov pokušali su da se fizički obračunaju na treningu pred gradski derbi s Mančester junajtedom, otkrili su juče britanski mediji sa dve i po nedelje zakašnjenja.Sve se odigralo brzo, a varnice su došle kao rezultat jačeg duela u kom su učestvovala oba fudbalera Mančester sitija. Počelo je razmenom oštrih reči, da bi se posle nekoliko koraka našli u situaciji „nos na nos“. Verovatno bi se dogodila i razmena udaraca, ali se onda, prema saznanjima medija, umešalo nekoliko njihovih saigrača i sprečilo tuču dvojice dojučerašnjih dobrih prijatelja.Englezi veruju da Kompani sve teže podnosi status povređenog igrača i da je pokušaj tuče s Kolarovim uzrokovan stresom i neizvesnošću koji donosi postrehabilitacioni period. On se posle četiri meseca pauze vratio u meču šesnaestine finala Liga kupa u pobedi Mančester sitija nad Svosnijem 2:1, ali je igru napustio pred poslednji zvižduk sudije, kada Pep Gvardiola nije imao više pravo zamene.Kompani je među „građanima“ od leta 2008, kada je za deset miliona evra došao iz Hamburgera. Poslednje dve godine stalno kuburi s povredama, zbog čega provodi više vremena kod lekara nego na treninzima prvog tima Sitija.

Nagrada umesto kazneGvardiola častio Srbina novim ugovoromKolarov igra kao preporođen otkako je kao trener došao Gvardiola, koji mu je pored standardne uloge poverio i zadatke na Kompanijevoj štoperskoj poziciji.- Ono što ja želim je da Kola bude ovde srećan i opušten svaki put kada se nađe na terenu. On je momak koji nam mnogo pomaže da budemo bolji - rekao je Gvardiola o Kolarovu.

Drugo kolo Nastavlja se Liga šampiona Juve na MaksimiruNajbolji italijanski tim igraće na oko 400 km od Beograda. Ugostiće ih najbolji hrvatski tim Dinamo na Maksimiru, koji će biti ispunjen do poslednjeg mesta posle dužeg vremena jer se osim domaćih pristalica očekuje i dolazak nekoliko hiljada navijača iz Torina.Utakmica će biti zanimljiva i zbog dvojca bivših dinamovaca Marija Mandžukića i Marka Pjace, koji bi mogli istovremeno da se nađu u napadu „stare dame“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track