RIKARDINJO: Srbi, večno sam vam zahvalan!
Foto: Dado Đilas

Magija: Arena se poklonila čudesnom golu Portugalca

RIKARDINJO: Srbi, večno sam vam zahvalan!

Fudbal -
Srećan sam zbog podrške koju sam dobio, organizacija takmičenja je vrhunska, atmosfera fantastična, kaže najbolji igrač sveta

Više od 11.000 ljudi u Areni bilo je na nogama. Ustali su i više od minuta aplaudirali, i to igraču koji je postigao gol protiv Srbije! Scena za pamćenje.Magija u režiji najboljeg igrača futsala na svetu - Rikardinja. Bio je to momenat kad je Srbija primila gol, ali prosto ne može da ti bude žao zbog toga. Posebno kad se zna kakva je fudbalska, ali i ljudska veličina postigla gol.Majstor futsala nije i neće zaboraviti kako ga je publika u Srbiji pozdravila.- Tužan sam zbog rezultata, ali opet i neverovatno srećan zbog poruka podrške koje sam dobio i aplauza s tribina. Večno ću im biti zahvalan zbog toga - rekao je Rikardinjo.Portugalac nije krio oduševljenje činjenicom da se prvenstvo održava u Srbiji, atmosferom na tribinama i kompletnom slikom s kojom odlazi iz Beograda.- Vrhunska organizacija, fantastična atmosfera, više od 11.000 navijača. Neverovatno! Da li postoji bolja promocija za futsal? Odluka da se Srbiji dodeli organizacija takmičenja bila je pun pogodak - poručio je Rikardinjo.

Makazice... Portugalac u akciji
Makazice... Portugalac u akciji

Koliko je čudesan gol Portugalca imao odjeka u fudbalskom svetu najbolje se vidi u poruci koju je na Tviteru dobio majstor futsala. Naime, jedan roditelj snimao je svoje dete koje je jutro posle meča u Areni pokušalo da ponovi potez najboljeg igrača sveta. Klinac nije uspeo, ali je zato dobio komentar od Rikardinja.- Ha-ha-ha, izvini, preuzimam krivicu što ovaj potez nije prošao - napisao je „u suzama“ Rikardinjo.(M. B.)

ČinjeniceMožda niste znali...- Rikardinjo je najplaćeniji futsal igrač sveta s platom od milion evra po sezoni- Portugalac ima 30 godina, visok je 164 centimetra i igra u španskom Interu- Dolazi iz siromašne porodice, prodavao je kao mali jabuke i pomorandže na ulici- Ima tri brata, jedan je pre sedam godina završio u zatvoru zbog razbojništva- Plakao je od sreće kad je zaradio prvih 250 evra od futsala, koje je dao roditeljima da im pomogne

Reakcije mediji o RikardinjuAbolaRikardinjo s drugog svetaJutarnji listOno što je Rikardinjo uradio Srbiji ne može se rečima opisatiUEFADa li je ovo najlepši gol u istoriji futsala?Indeks Portugalskom čarobnjaku poklonila se beogradska arenaRekordPečat na futsal! Savršenstvo sporta u režiji Rikardinja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track