RISTIĆ NE OČAJAVA: Nećemo se ubiti zbog poraza!
Foto: Saša Pavlić

Već zaboravio kiks u derbiju

RISTIĆ NE OČAJAVA: Nećemo se ubiti zbog poraza!

Fudbal -

NIJE SMAK SVETA Fudbaler Crvene zvezde priznaje da je Partizan bio bolji za jedan gol i poručuje da ima još mnogo da se igra i da šampion sve drži u svojim rukama

Fudbaleri Crvene zvezde proveli su besanu noć posle izgubljenog derbija protiv Partizana (0:1).Kako za Kurir kaže Mihailo Ristić, gol Leonarda za pobedu crno-belih teško je pao svima u taboru šampiona, najviše igračima.- Nije nam lako. Teška je noć iza nas. Na treningu smo razgovarali o derbiju, taj gol u poslednjim trenucima utakmice nam nije bio potreban. Ali šta sada da radimo. Sigurno je da atmosfera na treningu nije bila uobičajena, ali daleko od toga da sada svi treba da se poubijamo - rekao je Mihailo Ristić i dodao:- Ovo je tek prvi derbi, preostala su još dva. Prvenstvo je dugo, ima još mnogo da se igra. Ja sam Humsku već zaboravio, razmišljam o kup utakmici u sredu, a potom i o derbiju sa Vojvodinom za vikend.Zamenik kapitena Crvene zvezde je posle meča dobio podršku svog najboljeg prijatelja i nekadašnjeg saigrača, sada člana Liverpula Marka Grujića.- Marko me je zvao odmah posle derbija. I njemu je teško pao poraz jer je utakmicu gledao preko interneta. Poručio mi je da dignem glavu, da nije smak sveta. Pre derbija zvali su me i Vule Jovanović i Luka Jović. Računi se svode na kraju, tamo u aprilu i maju, a svi mi u Zvezdi smo ubeđeni da smo najbolji u ligi i da ćemo učiniti sve da odbranimo titulu.

Utučeni samo jednu noć... fudbaleri Zvezde posle derbija
Utučeni samo jednu noć... fudbaleri Zvezde posle derbija

Posle poraza u derbiju deluje da je Crvena zvezda vratila Partizan u život, da su crno-beli dobili samopouzdanje.- Činjenica je da je derbi bio osrednjeg kvaliteta. Možda smo mi igrali previše oprezno. Sve je bilo dobro u prvom poluvremenu, a onda smo u nastavku posustali. Nema tu opravdanja, bili su bolji za taj jedan gol. Idemo dalje, ne pada mi na pamet da očajavam.Mihajlo Ristić bio je jedan od retkih fudbalera koji je u crveno-belom taboru položio u derbiju.- Ne mogu biti zadovoljan kako sam odigrao jer smo izgubili! Gorak ukus osećami danas. Mogao sam i bolje, mada nije bilo loše - zaključio je Mihajlo Ristić dan posle večitog derbija.

Ispustili premijePROKOCKALI 4.000 EVRAFudbaleri Crvene zvezde imali su nikad bolje premije za trijumf u derbiju. Uprava kluba obezbedila je 4.000 evra svakom igraču u slučaju pobede u Humskoj. Prosto je neverovatno da su igrači bili nemotivisani kada je takva suma u pitanju. Ovo se posebno odnosi na strance Kangu, Vijeiru, Ruiza, Donalda i Le Taleka, koji su odigrali ispod proseka u 152. večitom derbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track