ROBERT PROSINEČKI: Srbi, fali vam srce!
Foto: Dado Đilas

Robi locirao problem

ROBERT PROSINEČKI: Srbi, fali vam srce!

Fudbal -

Ne znam zašto vaši igrači nemaju veliku želju kad igraju za reprezentaciju kao što je imaju Hrvati. To je veliki problem za Slavoljuba Muslina, smatra Prosinečki

Kvalitet fudbalera Srbije i Hrvatske uvek je bio nekako približno isti, ali ono što Hrvate diže iznad Srba jeste nacionalni naboj i odnos prema dresu države za koju igraju, mišljenje je Roberta Prosinečkog.- Ne znam... Stvarno ne znam zašto srpski fudbaleri igraju tako loše za reprezentaciju kad je očigledno da imaju kvalitet. Nemam odgovor na to pitanje koje vas u Srbiji muči već decenijama. Na primer, u reprezentaciji Hrvatske uvek je izuzetno vidljiv naboj kad se igra za svoju državu. Plus velika želja, motiv i odgovornost. Zašto to nije tako u Srbiji, ne znam - rekao je Prosinečki (47) i dodao:- Dugi niz godina ne idete na velika takmičenja, što je ogroman problem. Čitao sam šta se dešava u srpskoj reprezentaciji, šta se pripisuje igračima da rade i mogu vam reći da je to pogubno za mentalitet, ali i imidž reprezentacije. Valjda ćete s novim selektorom uspeti da rešite te probleme.

Ima nešto i u tom pevanju himne... Fudbaleri Srbije
Ima nešto i u tom pevanju himne... Fudbaleri Srbije

Za mundijal u Rusiji, Srbija je u grupi s Velsom, Austrijom i Republikom Irskom. Velšani i Irci su prošli u drugu rundu, dok su Austrijanci razočarali. Tu su još Gruzija i Moldavija:- I na prošlim kvalifikacijama Srbija je mislila da ima laku grupu i da će proći. Nije vam laka grupa. Slavoljub Muslin menja neke stvari, sviđa mi se što računa na mlađe igrače, one koji imaju motiv. Srbija ima kvalitet za veliko takmičenje, ali joj fali nešto... Moraju igrači da promene glavu, da shvate šta znači igrati za svoju državu.Hrvatska je najveći hit na EP. U osmini finala protivnik je Portugal, a Hrvati su apsolutni favoriti.- Pribojavam se Portugala jer ih Hrvatska nikada do sada nije pobedila. Ne leže nam, uvek smo gubili od njih. Činjenica je da je Hrvatska najviše pokazala na EP, imamo pravo da se nadamo da možemo proći do finala, ali... Imam strah od Ronalda, ništa nije pokazao, a veliki je igrač. Hrvatska ima dobru atmosferu i postala je hit u regionu. Videćemo šta će biti s Portugalcima - zaključio je Prosinečki.

Liga šampionaSVIM SRCEM UZ ZVEZDUProsinečki bio je trener Crvene zvezde od 2010. do 2012, a sa klubom je kao igrač osvojio Kup šampiona u Bariju 1991:- Nisam pratio prelazni rok u Crvenoj zvezdi, ali sam čuo da Grof Božović ima opasnu nameru da napadne Ligu šampiona. Kvalifikacije neće biti lagane, a meni je drago što moja Zvezda opet ima velike ambicije. Ako ne uđu u Ligu šampiona, barem da se plasiraju u Ligu Evrope. Finansijski bi to mnogo značilo za klub.

Favoriti EPNEMCI SE TEK ZAGREVAJUProsinečki je za Kurir izdvojio reprezentacije za koje veruje da će stići do završnice.- Pobednika EP treba tražiti u krugu Nemačke, Francuske, Hrvatske, Engleske, Italije ili Španije. Nemci nisu na nivou sa SP u Brazilu, ali se tek zagrevaju i tek će biti opasni. Francuzi su domaćini, a Englezi imaju jak i mlad tim. Hrvatsku sam već analizirao, a Italijani i Španci će međusobno odigrati gladijatorsku utakmicu - jasan je Prosinečki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track