RONALDO DVOSTRUKI STRELAC: Portugalci razbili Mađare, senzacija Bugara, Grci odoleli Belgiji
Foto: Reuters

Kvalifikacije za SP 2018.

RONALDO DVOSTRUKI STRELAC: Portugalci razbili Mađare, senzacija Bugara, Grci odoleli Belgiji

Fudbal -

Fudbaleri Portugala pobedili su večeras u Lisabonu selekciju Mađarske sa 3:0 u utakmici petog kola Grupe B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Prednosti Portugalu je doneo Andre Silva u 32. minutu, a trijumf šampiona Evrope potvrdio je Kristijano Ronaldo golovima u 36. i 65. minutu.

Portugal vs Hungary 3-0 All Goals & highlights by euro2016videos

Švajcarska je ranije danas u istoj grupi slavila protiv Letonije sa 1:0, dok su Andora i Farska ostrva odigrali meč bez golova.Selekcija Švajcarske je prva na tabeli sa 15 bodova, Portugal ima tri boda manje, dok je Mađarska treća sa sedam. Farska ostrva su sakupila pet bodova, Letonija tri, dok je Andora poslednja sa jednim bodom.

Reprezentacija Francuske pobedila je u gostima Luksemburg sa 3:1 u petom kolu Grupe A.Golove za Francusku postigli su Olivije Žiru u 28. i 79. minutu i Kristof Žale u 37, dok je strelac jedinog pogotka za Luksemburg bio Orelen Žoakim u 34. minutu.

Fudbaleri Bugarske napravili su iznenađenje i u Sofiji pobedili Holandiju sa 2:0. Oba pogotka za pobednički tim postigao je Spas Delev, u petom i 20. minutu.

Švedska je ranije danas pobedila Belorusiju sa 4:0.Francuska je prva na tabeli Grupe A sa 13 bodova, Švedska ima deset, a Bugarska bod manje. Selekcija Holandije je na četvrtom mestu sa sedam bodova, dok su na dnu tabele Belorusija sa dva i Luksemburg sa bodom.

Fudbaleri Belgije i Grčke odigrali su u Briselu nerešeno 1:1 u Grupi H, pa su obe ekipe i posle petog kola ostale neporažene. Grčka je povela golom Konstantinosa Mitroglua u 46. minutu, a bod Belgiju doneo je Romelu Lukaku u 89. minutu.

Belgija je prva na tabeli sa 13 bodova, Grčka ima dva boda manje, dok je na trećem mestu Bosna i Hercegovina sa deset bodova. Kipar i Estonija imaju po četiri boda, dok je Gibraltar bez bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja