RUSI SAVLADALI LIDERA: Zvezda izgubila od Urala u prijateljskoj utakmici
Foto: FK Crvena Zvezda

Opomena pred start sezone

RUSI SAVLADALI LIDERA: Zvezda izgubila od Urala u prijateljskoj utakmici

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od ruskog Urala 2:1 (0:0) u prijateljskoj utakmici na pripremama na Kipru.

Strelci za Ural bili su Aleksandr Dančev u 54. i Čileanac Žerson Asevedo u 84. minutu iz slobodnog udarca, dok je gol za Zvezdu postigao Ugo Vijera u 57. minutu.

Trener Miodrag Božović izveo je na terenu postavu za koju se pretpostavlja da će početi prolećni deo sezone narednog vikenda protiv Mladosti iz Lučana: Kahriman, Petković, Edson, Luković, Ibanjez, Le Talek, Donald, Grujić, Katai, Srnić, Vijera.

Šansu su još dobili Mihajlović, Babunski i Orlandić.

Ural: Zabolotni, Hozin, Maritinovič, Novikov, Dancev, Emeljanov, Fidler, Asevedo, Sapeta, Korobov, Stavpec.Rivali su u prvom poluvremenu igrali ravnopravan meč, a čak se može reći da je ruska ekipa imala za nijansu više polu-prilika za gol.

Drugi deo igre bio je znatno sadržajniji. Zvezdini fudbaleri su, kao i u meču sa Atlantasom, u drugom poluvremenu pojačali ritam i bili znatno opasniji. Slavoljub Srnić je uspeo i da zatrese mrežu, ali je dosuđen sumnjiv ofsajd. Ipak, poveo je Ural u 53. minutu. Bila je to lepa akcija po Zvezdinoj desnoj strani, Kahriman je pokušao da istrči i skrati ugao, ali je Dancev bio pribran i pogodio je mrežu.

Odgovor je usledio jako brzo, tačnije u 58. minutu. Donald je presekao loptu na sredini terena, odmah uposlio Vieiru koji obilazi golmana i trese mrežu. Nedugo potom i Damjan Le Talek je mogao glavom da zatrese mrežu, ali šutirao je pored stative.

Nastavili su se Zvezdini opasni napadi. Nakon polukontre i dodavanja kroz odbranu, Srnić je bio brži od čuvara, usledio je dobar šut ali i dobra intervencija golmana. Ubrzo je Miodrag Božović u igru poslao Miloša Stojanovića, Davida Babunskog i Petra Orlandića.

Nekako su navikli crveno-beli da u poslednjim minutima „slome“ protivnika i postignu još koji gol, ali to se nije desilo u ovom meču. Naprotiv, Ural je bio taj koji je u 84. minutu stigao do novog gola, i to direktno iz slobodnog udarca. Asevedo je majstorski izveo prekid, i Kahriman nije uspeo da spreči ruskog igrača da zatrese mrežu.

Do kraja meča, fudbaleri Zvezde nisu mogli da stvore priliku za gol, tako da je Crvena zvezda zabeležila prvi poraz na pripremama.

Kasnije danas Zvezda će odigrati još jedan meč, protiv Kubanja, a na terenu će biti "rezervisti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track