RUSIJA I KINA IZDALE SRBIJU: Kosovo na Olimpijadi!
Foto: Ap

Saveznici okrenuli leđa

RUSIJA I KINA IZDALE SRBIJU: Kosovo na Olimpijadi!

Fudbal -
Međunarodni olimpijski komitet priznaće južnu srpsku pokrajinu kao punopravnog člana na sednici 8. i 9. decembra

Dve najveće svetske države koje nisu priznale Kosovo neće da blokiraju punopravni prijem Kosova u MOK, saznaje Kurir iz izvora bliskih Vladi Srbije i MOK!Sve je izvesnije da će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru učestvovati sportisti pod zastavom samoproglašene republike Kosovo. Glavni srpski aduti nisu previše zainteresovani da spreče ulazak južne srpske pokrajine u Međunarodni olimpijski komitet.

Oladio Srbe... Tomas Bah
Oladio Srbe... Tomas Bah

Podrška SAD i Nemačke- Našoj vladi iz MOK je saopšteno da je Srbija učinila sve što je mogla, da je četiri godine blokirala prijem, ali da Kosovo sad ima podršku SAD i Nemačke, dok su Rusija i Kina okrenule glavu. Gotovo je izvesno priznanje Kosova na sednici u Monaku. Naši saveznici Rusija i Kina nisu spremne za angažovanje na sprečavanju ulaska samoproglašene države u MOK. Nekako su ravnodušni prema ovom nelegitimnom činu, a mi sami ne možemo ništa da učinimo, osim da iskažemo nezadovoljstvo ovakvim potezom. Predsednik OK Srbije Vlade Divac i ministar sporta Vanja Udovičić pokušali su da urade sve što je u njihovoj moći, ali su im sad ruke vezane - priča naš izvor.Rusi bez komentaraPredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah istakao je da nije bilo negativnih reakcije posle provizornog prijema Kosova.- Olimpijski komitet Rusije nije se oglasio, dok Srbija nije zadovoljna odlukom, ali je poštuje - izjavio je Nemac. Prvi čovek MOK prijem Kosova objasnio je „njegovim priznanjem od međunarodne zajednice“?! Pritom, pozvao se i na Olimpijsku povelju, iako je ovakvom odlukom najgrublje krši.

Nemoćan... Vlade Divac
Nemoćan... Vlade Divac

Reakcija VladeSRBIJA TO NIKAD NEĆE PRIZNATIMinistarstvo sporta i omladine najoštrije osuđuje prijem Kosova u MOK pošto je reč o državi koju nisu priznale UN. Iz tog ministarstva kažu da je tu očigledno reč o političkim pritiscima i da prijem Kosova u MOK nema veze sa sportom, kao i da Srbija nikad neće prihvatiti takvu odluku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track