RUSKA LOVA DO KROVA: Ivanović ima treću najveću platu u Rusiji
Foto: Reuters

Izuo ih

RUSKA LOVA DO KROVA: Ivanović ima treću najveću platu u Rusiji

Fudbal -

Ispred najvećeg pojačanja Zenita, koji godišnje prima 4,1 milion evra, samo su Španac Ćavi Garsija i Vedran Ćorluka

Kapiten srpske fudbalske reprezentacije ranislav Ivanović treći je najplaćeniji igrač u Rusiji!Ove zime iskusni defanzivac prešao je iz Čelsija u Zenit, a u Sankt Peterburgu će imati istu platu kao i u Londonu. Branislav Ivanović zvanično ima treću najveću platu u Premijer ligi Rusije i ona iznosi 4.100.000 evra. Ruski novinari su do te sume došli tako što su sabrali ugovore i plate po godini, dodali bonuse, a potom izvukli prosek.

Silni milioni

Ispred Baneta Ivanovića su samo Španac Ćavi Garsija i Hrvat Vedran Ćorluka, koji zarađuju 4.500.000 evra godišnje. Iza Ivanovića su ostali Aleks Song, Jan Mvila i Igor Denisov, koji primaju okruglo četiri miliona evra. Kvinsi Promes ima 3,8 miliona, koliko zarađuje i Manuel Fernandes.Od srpskih fudbalera na listi se nalaze Zoran Tošić i Nemanja Pejčinović. Tošić u CSKA zarađuje 1,6 miliona evra po sezoni, a Pejčinović 1,5 u Lokomotivi iz Moskve. Ostali srpski fudbaleri koji igraju u Rusiji zarađuju manje od milion evra godišnje, ako je verovati podacima sa sajta Transfermarkt. Petar Škuletić u Lokomotivi iz Moskve ima 600.000 godišnje.

Branko Jovičić dobija 500.000 evra u Amkaru iz Perma, dok njegov klupski kolega Aleksandar Miljković ima 300.000 evra. U Krila Sovjetov Milan Rodić igra za 400.000 evra po sezoni, koliko ima i njegov saigrač Srđan Mijailović. U Uralu igraju dvojica Srba, Dominik Dinga i Radovan Pankov, i obojica igraju za 400.000 po sezoni.

Izdašni Zenit i Lokomotiva

Od klubova najviše plaćaju Zenit i Lokomotiva. Ipak, klub iz Sankt Peterburga izdvaja platu za sedam od 14 najplaćenijih fudbalera u Rusiji.Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track