SA ŽOZEOM I U RAT: Dejan Stanković o prvom susretu s Murinjom
Foto: Profimedia

Sećanje

SA ŽOZEOM I U RAT: Dejan Stanković o prvom susretu s Murinjom

Fudbal -

Već sam se video kako vučem kofere iz Intera, a onda mi je rekao da ću mu doneti trofeje, kaže naš fudbaler

Prvo je dobio nadimak Posebni, pa je ušao u istoriju kao prvi trener koji je po dva puta osvojio Ligu Evrope i Ligu šampiona sa tri različite ekipe.O Žozeu Murinju već se uveliko ispredaju legende, a najlepše ispovesti o njegovim ljudskim i trenerskim kvalitetima izlaze iz usta igrača koje je trenirao. Jedan od privilegovanih je i naš Deki Stanković, koji se svojevremeno prisetio prvog susreta s Posebnim.- Dolazim na prozivku u Inter, nakon svih naslova u novinama koji mi proriču da ću kao čovek Roberta Manćinija biti prvi prekobrojni kod novog trenera Žozea Murinja. Ulazim u hodnik i prvo na njega nalećem. Još se nismo zvanično upoznali, a on diže ruku i na italijanskom mi kaže: „Baš tebe tražim.“ Dok pričamo, shvatam da je jezik savršeno savladao preko leta, a sebe već zamišljam kako kofere vučem i odlazim iz Intera - pričao je svojevremeno Stanković o Murinju.

Rekorder u dresu nacionalnog tima nestrpljivo je čekao da Portugalac pređe na stvar:- Dolazimo i do toga da mi kaže kako on nema ništa sa novinskim tekstovima o meni. Priznaje da je njegova opcija na mojoj poziciji Lampard, ali iskreno kaže da pregovori teško idu i da je moguće da od transfera na kraju ne bude ništa. „Ako se prelazni rok tako odigra da Lampard ostane u Čelsiju“, kaže, „ti si moj pik, siguran sam da ćeš mi ti doneti trofeje.“ Posle pet minuta bio sam spreman da okačim pušku na rame i krenem u rat za njega.

ČINJENICEDeki i Murinjo osvojili sve živoPrvenstvo Italije 2009, 2010.Kup Italije 2010.Superkup Italije 2010.Liga šampiona 2010.Svetsko klupsko prvenstvo 2010.

Kakva pripremaTRČIM ZA LOPTOM I SMEJEM SENakon prve sezone sa Interom, u kojoj je osvojena titula, još je u Italiji među novinarima postojala sumnja da li je Murinjo pravi trener za Moratijevu ekipu.- Takvim tekstovima pred meč sa Romom u Superkupu Italije samo su uspeli da ga dodatno motivišu. Svako od nas je dobio DVD i po nekoliko kucanih strana karakteristika igrača s kojima ćemo se sudarati na terenu. Nikad do tada nisam dobio sličniju pripremu utakmice. Rezultat svega je da sam sebe uhvatio kako u 70. minutu trčim sa loptom i smejem se. Sve što mi se dešavalo na terenu sam već pročitao na papiru koji sam dobio od Murinja. Pobedili smo sa 3:1.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track