(VIDEO) ŠAMPION BEZ POBEDE: Čelsi kiksom protiv Svonsija počeo odbranu titule
Foto: AP

(VIDEO) ŠAMPION BEZ POBEDE: Čelsi kiksom protiv Svonsija počeo odbranu titule

Fudbal -
Za ekipu Čelsija svih 90 minuta igrali su srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić

LONDON - Fudbaleri Čelsija odbranu titule prvaka Engleske započeli su remijem pošto su na svom terenu sa Svonsijem odigrali 2:2 (2:1).

Jedini strelac za ekipu Žozea Murinja bio je Oskar u 23, dok je drugi gol delo fudbalera gostiju Federika Fernandeza u 30. minutu. Za Velšane golove su postigli Andre Aju u 29. i Bafetimbi Gomis iz penala u 55. minutu.

Ekipa Čelsija povela je lepim pogotkom Oskara iz slobodnog udarca, ali je Svonsi brzo stigao do izjednačenja preko Ajua, koji se najbolje snašao posle gužve u šesnstestercu "plavaca". Fudbalerima Čelsija nije trebalo mnogo vremena ponovo da dođu do prednosti, već u sledećem napadu. Šutirao je Vilijan, a na putu do gola lopta je zakačila Fernandeza i završila iza leđa golmana Fabijanskog.

Činilo se da će Murinjova ekipa lako završiti posao u nastavku igre, ali se Svonsi konsolidovao i zaigrao znato ozbiljnije u drugom poluvremenu. Posle greške odbrane Čelsija Gomis se našao u situaciji "jedan na jedan" sa Kurtoom, koji je bio prinuđen da napravi penal i uz to kao poslednji igrač zaradi isključenje. Francuski napadač je penal iskoristio i doneo drugo izjednačenje na utakmici.

Do kraja susreta Svonsi je napadao, ali se Asmir Begović istakao sa nekoliko intervencija.

Rezultati i strelci prvog kola Premijer lige: Mančester Junajted - Totenhem 1:0 (Voker autogol 22) Bormaut - Aston Vila 0:1 (Gested 72) Everton - Votford 2:2 (Barkli 76, Kone 87. - Lajun 11, Igalo 83) Lester - Sanderlend 4:2 (Vardi 11, Mahrez 18, penal 25, Olbrajton 66. - Defo 61, Flečer 71) Norič - Kristal Palas 1:3 (Redmond 69. - Zaha 39, Dilejni 49, Kabaj 90) Čelsi - Svonsi 2:2 (Oskar 23, Fernandez 30. autogol - Aju 29, Gomis 55. penal) Sutra: NJukasl - Sautempton (14.30) Arsenal - Vest Hem (14.30) Stouk - Liverpul (17.30) Ponedeljak: Vest Bromvič Albion - Mančester Siti (21)

Šampion na mišiće do boda protiv Svonsija na 'Stamford Bridžu'

Posted by Premijer liga on Saturday, August 8, 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track