SAVO, STIDIŠ LI SE OVE IZJAVE: Dušanu Tadiću nije mesto u Srbiji!
Foto: Dado Đilas

Ovo je srpski fudbalski ekspert

SAVO, STIDIŠ LI SE OVE IZJAVE: Dušanu Tadiću nije mesto u Srbiji!

Fudbal -

Potpredsednik FSS pre šest meseci rekao za junaka „orlova“ da nije potreban reprezentaciji, da nije bogomdan i da može da zaboravi na pozive selektora Radovana Ćurčića za buduće utakmice

Od poslednjih 13 golova koje je Srbija postigla, Dušan Tadić je učestvovao u čak 12. Pet puta je bio strelac, a sedam puta asistent. E, takav igrač, heroj fudbalske Srbije, prema mišljenju Save Miloševića, ne bi trebalo da bude reprezentativac.Apsolutni junak sjajnog starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pre samo pola godine bio je na meti kritika Save Miloševića, potpredsednik FSS i tadašnjeg selektora Radovana Ćurčića.

Prednjačio je nekadašnji reprezentativac, koji je podržao selektora, po kojem za Tadića nije bilo mesta u reprezentaciji?! Posle toga Dušan je odlučio da ne nosi državni dres dok je Ćurčić selektor.

Navijači mu skandirali ime- Ovim svojim gestom Dušan Tadić je pokazao da je odluka selektora bila ispravna, jer se iz njegovih izjava jasno može zaključiti da je lični interes stavio ispred interesa reprezentacije. Tadić je svojim činom pokazao da misli samo na sebe i da za reprezentaciju ne mari. Kad neko misli da je bogomdan, da je bolji od ostalih, takvom, ma kako se on zvao, nije mesto u reprezentaciji. Intervju koji je dao, a u kojem priča da neće da igra za reprezentaciju je licemeran - glasila je izjava Miloševića.Sa sedam asistencija u poslednjih pet utakmica fudbaler Srbije je zaista pokazao da „misli samo na sebe“. A sa pet golova da „nije bogomdan, niti bolji od ostalih“. A to što je više od 25.000 ljudi skandiralo iz sveg glasa ime Dušana Tadića, pravi je dokaz da mu „nije mesto u reprezentaciji“.Potvrda kvaliteta u VelsuJoš jedna tadašnja izjava Miloševića „bode oči“.- Želim da mu poručim da je u zabludi ako misli da će se u budućnosti njegov status u reprezentaciji posle svega ovog što je uradio promeniti. Takvi reprezentaciji nisu potrebni - glasila je poruka potpredsednika FSS.Upitali smo fantastičnog fudbalera kako sada gleda na sve to što se tada dešavalo i izjave Miloševića.- Neću da se vraćam na to. Nemam komentar - poručio je Dušan Tadić.Fudbaleri Srbije naredni meč igraju 12. novembra protiv Velsa u Kardifu. „Orlovi“ če od tog meča biti jači za Nemanju Matića koji je odradio kaznu.

Milošević tera po svomeNIJE TADIĆ SAM DOBIO AUSTRIJUSavo Milošević nije odgovarao na poruke i pozive Kurira, ali je posle meča za Blic dao izjavu u kojoj opet na neki način umanjuje učinak Tadića.- On igra fenomenalno u poslednje vreme, ali naravno da nije sam, ne može se dobiti protivnik kao što je Austrija s jednim igračem - poručio je Milošević.

TADIĆEV UČINAK KOD MUSLINAODIGRAO 5 UTAKMICAPOSTIGAO 5 GOLOVANAMESTIO 7 GOLOVA* Od poslednjih 13 golova naše reprezentacije, Dušan Tadić je postigao pet i namestio sedam. Nije učestvovao u postizanju jednog pogotka, a nije ni mogao pošto je tada bio na klupi (Ivanovićev gol u 34. minutu na prijateljskom meču protiv Kipra).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track