SELEKTOR ĆURČIĆ: Idemo u Portugal da damo gol, svaki naš igrač može da reši utakmicu
Foto: Fonet

Optimizam među "orlovima"

SELEKTOR ĆURČIĆ: Idemo u Portugal da damo gol, svaki naš igrač može da reši utakmicu

Fudbal -
Prvi srpski stručnjak uoči gostovanja u Lisabonu tvrdi da naša reprezentacija neće biti "limitirana samo na odbranu"

Reprezentacija Srbije takoreći ne sme da izgubi u Portugalu kako bi zadržala realne šanse da se domogne Evropskog fudbalskog prvenstva, koje će se 2016. godine održati u Francuskoj. Doduše, imaće teoretske šanse i ako doživi poraz u Lisabonu, ali je za "orlove" imperativ da se u Srbiju vrate sa plenom.

Sagledavajući fudbalsku filozofiju selektora Radovana Ćurčića, koji će na La Lužu debitovati na klupi reprezentacije u zvaničnim utakmicama, pretpostavilo bi se da će "orlovi" igrati defanzivno. Međutim, 43-godišnji stručnjak uverava da neće biti tako.

"Nećmo biti posvećeni samo odbrani. Odbrana jeste osnovna stvar u fudbalu, ali igrači neće biti limitirani samo na nju. Ići ćemo na to da postignemo gol", rekao je selektor Ćurčić.

On je ostao upamćen kao trener Javora iz rodne Ivanjice, koji je zaista igrao defanzivan fudbal. I prošlogodišnji uspeh sa mladom reprezentacijom, koju je preko Španije odveo na EURO 2015, ima njegov potpis - "crvena furija" je slomljena kontrama iz jake odbrane.

- Verujem u kvalitet svakog igrača. Svako od njih može da reši utakmicu - podvukao je Ćurčić

On je naveo da prekidi mogu da budu "ubojito oružje" Srbije i dodao da se "radi na tome", ali i ponovio ranije izrečeno, da "Portugal nije samo Ronaldo".

"Interesantno je da je Portugal na nekoliko prethodnih utakmica više napada završio na suprotnoj strani od one na kojoj je stajao Ronaldo", izneo je Radovan Ćurčić zanimljiv detalj.

Srbija je peta na tabeli Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa samo jednim bodom, dok je Portugal drugi sa šest bodova.

Utakmica između Portugala i Srbije igra se u nedelju, 29. marta od 20.45 na stadionu Benfike u Lisabonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track