SENZACIONALNO: Dejo Savićević umesto Platinija na čelu UEFA?
Foto: Cile

Kandidat za prvog čoveka Evropske fudbalske federacije

SENZACIONALNO: Dejo Savićević umesto Platinija na čelu UEFA?

Fudbal -

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dejan Savićević mogao bi na nasledi Mišela Platinija na mestu prvog čoveka Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Na sledećem Kongresu te organizacije Platini će zvanično podneti ostavku na mesto predsednika UEFA, pa će u septembru biti izabran njegov naslednik.

Među najozbiljnijim kandidatima za novog predsednika Evropske fudbalske federacije su Španac Anhel Marija Viljar, Holanđanin Van Prag i Poljak Zbignjev Bonjek.Međutim, kako prenose Britanski mediji, u trku su se uključili i prvi čovek Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker.

Platini narednih godina neće moći da obavlja bilo kakvu funkciju u fudbalu. On je prvobitno kažnjen, zajedno sa bivšim predsednikom FIFA Sepom Blaterom, na osam godina zabrane, da bi mu potom suspenzija bila preinačena na šest godina.

Nekadašnji as Juventusa i reprezentacije Francuske se tereti za "nelojalnu isplatu" od dva miliona švajcarskih franaka, kada je bio u funkciji savetnika. Zbog ove kazne Francuz se povukao iz trke za novog predsednika FIFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track