SLAVNI GLUMAC PRATI FUDBAL: Evo za koga je Rade Šerbedžija nekada navijao, a ko mu je sada najdraži
Foto: Aleksandar Jovanović

Oduvek je bio ljubitelj sporta

SLAVNI GLUMAC PRATI FUDBAL: Evo za koga je Rade Šerbedžija nekada navijao, a ko mu je sada najdraži

Fudbal -

Legendarni glumac Rade Šerbedžija voli sport, naročito fudbal, a s obzirom na to da živi u Rijeci, često ode da odgleda meč lidera hrvatskog prvenstva.

"Pa ja sam ljubitelj sporta, oduvek sam išao na utakmice, istina ređe poslednjih godina", počeo je priču Rade Šerbedžija.

Kaže da ne spada u red strastvenih navijača.

"Ne bih mogao da kažem da sam baš strastveni navijač, jer zapravo ne navijam ni za koga. Osim što volim da pogledam dobru utakmicu. Nekada, kao dečak, bio sam navijač Partizana, posle sam navijao za Zagreb, u kome sam imao prijatelje poput Močiboba".

Šerbedžija je gledao i nedavni derbi hrvatskog šampionata u kome je Rijeka deklasirala Dinamo, uz dva gola bivšeg Zvezdinog fudbalera Marka Vešovića.

"Sviđa mi se kako igra Rijeka, uživao sam na utakmici protiv Dinama, ali moram da kažem i da mi se svidelo nešto i u Dinamovoj igri. Oni su gubili 0:4, a nisu se predavali, borili su se junački i nagrađeni su sa dva gola. Poraženi su časno", primetio je Šerbedžija i dodaje:

"Divim se svemu što je Dinamo postigao poslednjih godina. On je najbolji i najstabilniji klub na području bivše SFRJ".

Upitan da li Rijeka može do titule, rade Šerbedžija je odgovorio:

"Voleo bih da se to dogodi jer Rijeka nikada nije bila prvak. To bi bilo sjajno za naš grad i klub. Ali volio bih da se to dogodi i drugim klubovima kojima to još nije uspjelo. Na primjer, Cibaliji! Taj mi je klub takođe drag jer sam nekada živeo u Vinkovcima" mu vratari, Puljanin Andrej Prskalo i Porečanin Simon Sluga.

(vecernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track