SLAVOLJUB MUSLIN ZA KURIR: Tačno je, izabran sam za selektora Srbije!
Foto: Profimedia

Novi šef struke

SLAVOLJUB MUSLIN ZA KURIR: Tačno je, izabran sam za selektora Srbije!

Fudbal -

Proslavljeni stručnjak Slavoljub Muslin novi je selektor Srbije!

On će na toj funkciji naslediti Radovana Ćurčića.

Muslin je u toku popodneva stigao u Staru Pazovu, gde ga čeka zvanična promocija.

Slavoljub Muslin u ekskluzivnoj izjavi za Kurir potvrdio je da će preuzeti "Orlove".

"Istina je, izabran sam za selektora reprezentacije Srbije, što za mene predstavlja veliku čast i obavezu. To je kruna karijere jednog trenera i pred nama je period rada. Ugovor je potpisan na dve godine, a glavni imperativ je odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju. Međutim, pored toga ima još mnogo stvari treba da se rade, znam da će biti mnogo teško, ali daću sve od sebe", rekao je Muslin.

Muslin je tokom karijere, pored Crvene zvezde, trenirao francuske klubove Brest, Po, Bordo, Lans, Le Man, marokanski Vidad, Levski u Bugarskoj, Metalurg u Ukrajini, Lokomotivu, Himki, Amkar i Krasnodar u Rusiji, Anortozis na Kipru, beloruski Dinamo, te belgijski Lokeren i Standard Lijež, koji ga je otpustio jesenas.

Tokom igračke karijere osvojio je tri titule prvaka sa Crvenom zvezdom, a igrao je i finale kupa UEFA u sezoni 1978/79.

Dva puta je bio na klupi crveno-belih. U prvom mandatu od 1999. do 2001. godine osvojio je dve titule i kup.U drugom mandatu 2003. godine osvojio je titulu.

Reprezentaciju Srbije u septembru očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. što bi joj bilo prvo veliko takmičenje od Mundijala u Južnoj Africi 2010.

"Orlovi" su svrstani u grupu sa Republikom Irskom, Moldavijom, Austrijom, Velsom i Gruzijom. Prvi meč će se igrati u Beogradu, 5. septembra će gostovati Irska.

Slavoljub Muslin će debitovati na klupi "Orlova" u Užicu 25. maja na prijateljskom meču protiv Kipra.

Odbor za hitna pitanja FSS jednoglasno je izabrao Muslina za novog selektora.

U saopštenju se ističe.

"Članovi Odbora za hitna pitanja na današnjoj sednici jednoglasno su izabrali Slavoljuba Muslina, nekadašnjeg uspešnog fudbalera i dugogodišnjeg trofejnog trenera, za novog selektora "A" reprezentacije naše zemlje. Sa Muslinom će biti potpisan ugovor do kraja predstojećeg kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo koje će 2018. godine biti održano u Rusiji, uz automatsku opciju produžetka do eventualnog plasmana u baraž kao i na sam završni deo Mondijala u slučaju učešća našeg najboljeg nacionalnog tima na svetskoj smotri. U ulozi predlagača novog selektora bili su Ilija Petković, savetnik predsednika FSS za pitanja "A" reprezentacije i Slobodan Pavković, predsednik Stručno-strukovne organizacije fudbalskih trenera Srbije.

Podsetimo, prošle nedelje dotadašnji selektor Radovan Ćurčić i FS Srbije su sporazumno raskinuli ugovor o profesionalnom odnosu. Članovi Odbora su se i ovom prilikom zahvalili Radovanu Ćurčiću na radu u prethodnom periodu i poželeli mu sve najbolje u nastavku karijere. U nastavku, danas je donesena odluka o imenovanju Slavoljuba Muslina, kako bi se na vreme izvršile sve pripremne radnje vezane za predstojeće prijateljske utakmice "A" reprezentacije Srbije - protiv Kipra (25. maj, Užice), Izraela (31. maj, Novi Sad) i Rusije (5. jun, Monte Karlo).

U obrazloženju odluke o izboru Muslina za selektora, članovi Odbora za hitna pitanja su izrazili uverenje da je reč o iskusnom i kvalitetnom stručnjaku, koji će autoritetom i znanjem povesti nacionalni tim ka plasmanu na Svetsko prvenstvo 2018. godine. Novi selektor naše reprezentacije rođen je 15. juna 1953. godine u Beogradu. Karijera Slavoljuba Muslina, kako igračka tako i trenerska, izgleda impresivno. U igračkoj karijeri najjači utisak je ostavio igrajući za Crvenu zvezdu između 1975. i 1981. godine, a nastupao je i za OFK Beograd, BASK, Rad, Lil, Brest i Kan. Bogata trenerska karijera traje već 27 godina, a pored rada u dva mandata u Crvenoj zvezdi (tri titule šampiona i Kup), Muslin je trenirao i Brest, Po, Bordo, Lans, Le Man, Vidad Kazablanku, Levski, Metalurg Donjeck, Lokeren, Lokomotivu iz Moskve, Himki, Dinamo iz Minska, Anortozis, Krasnodar, Amkar i Standard iz Liježa."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track